“Μαζί του δύει μία ολόκληρη εποχή αθωότητας” είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τον Κώστα Βουτσά

File Photo: Ο αγαπημένος ηθοποιός Κώστας Βουτσάς έφυγε σήμερα από τη ζωή αφήνοντας ένα τεράστιο έργο στο θέατρο, τον κινηματογράφο και την τηλεόραση. Photo via facebook kostasvoutsas.official




“Ο Κώστας Βουτσάς ξεκίνησε για το μεγάλο ταξίδι, μαζί με το γέλιο και τη χαρά που μοίρασε απλόχερα σε τόσες γενιές Ελλήνων. Μαζί του δύει μία ολόκληρη εποχή αθωότητας. Η αισιοδοξία και το αγνό του χαμόγελο θα μας συνοδεύουν πάντα. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του”.

Αυτό αναφέρει σε ανάρτησή του στο twitter o πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μόλις έγινε γνωστή η απώλεια του μεγάλου μας ηθοποιού Κώστα Βουτσά, που έφυγε από τη ζωή τα ξημερώματα σε νοσοκομείο της Αττικής.

«Ήταν από τους πιο εργατικούς ανθρώπους στον χώρο του θεάματος», λέει η Λίνα Μενδώνη

«Μοιραζόμαστε μαζί με όλους τους Έλληνες τη βαθιά θλίψη για την απώλεια του Κώστα Βουτσά. Δεν ήταν μόνο πρωταγωνιστής του κινηματογράφου και του θεάτρου. Ήταν ένας από τους πιο εργατικούς ανθρώπους στον χώρο του θεάματος», αναφέρει η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, σε συλλυπητήριο μήνυμά της για τον θάνατο του Κώστα Βουτσά.

«Με την οικειότητα που διέκρινε την παρουσία και τις ερμηνείες του, ήταν φίλος που έμπαινε στα σπίτια και στις ζωές όλων μας από τη μικρή και τη μεγάλη οθόνη. Η παροιμιώδης αμεσότητά του έσπαγε τον “τέταρτο τοίχο” και ορμούσε πέρα από τα όρια του κάθε μέσου. Γινόταν σχεδόν φυσική. Οι ταινίες του εκφράζουν μια ολόκληρη εποχή. Πολλές από τις ατάκες του έχουν περάσει -ακόμη και σήμερα- στην καθημερινότητά μας. Στην καριέρα του, που διήρκεσε δεκαετίες -μέχρι ακόμη και την τελευταία στιγμή- προχώρησε παράλληλα με την ιστορία του ελληνικού θεάματος του 20ού και του 21ου αιώνα. Από τα επαρχιακά μπουλούκια και τη θεατρική σκηνή, τον κινηματογράφο, την τηλεόραση, ακόμη και τις βιντεοταινίες, ο Κώστας Βουτσάς υπηρέτησε την κωμωδία, την επιθεώρηση, το δράμα, με ταλέντο, χιούμορ, ήθος, συναδελφικότητα και πείσμα, ως ένα αξιοθαύμαστο υπόδειγμα θεατρανθρώπου. Η απώλειά του είναι μεγάλη. Αφήνει ένα πλούσιο έργο που θα μας συντροφεύει και στο μέλλον», προσθέτει η κ. Μενδώνη.

“Αειθαλής έφηβος. Θα ζει για πάντα”, έγραψε ο Βασίλης Κικίλιας

Στην απώλεια του Κώστα Βουτσά αναφέρθηκε στο Twitter ο υπουργός υγείας Βασίλης Κικίλιας.
«Έφυγε σήμερα ο μεγάλος και αγαπημένος Κώστας Βουτσάς. Ένας αειθαλής έφηβος που χάριζε γέλιο και αγάπη μέχρι τέλους. Θα ζει για πάντα μέσα από τις αξέχαστες ερμηνείες του που σφράγισαν τον ελληνικό κινηματογράφο. Και όπως έλεγε”Να δίνεις ζωή στα χρόνια σου και όχι χρόνια στη ζωή σου» σημειώνει ο κ. Κικίλιας.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ κι άλλες πηγές / Νατ.Δ / Μ.Κ.
Αθήνα, Ελλάδα

Έφυγε τα ξημερώματα ο Κώστας Βουτσάς, πανελλήνια συγκίνηση για την απώλεια του μεγάλου ηθοποιού [videos]

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: