Μαζί για πρώτη φορά στο TLP 343 και 340 Μοίρα: Το ΝΑΤΟϊκό σχολείο που αναδεικνύει τους καλύτερους πιλότους

Μαχητικά F-16 Block 52 plus της 340 Μοίρας “Αλεπού” σε κλειστό σχηματισμό. Πηγή φωτογραφίας Πολεμική Αεροπορία




ΡΕΠΟΡΤΑΖ HELLAS JOURNAL Γ.Σ.
Έξι αεροσκάφη F-16 Block 52 plus και περισσότεροι από δέκα ιπτάμενους και ανάλογος αριθμός τεχνικών- μηχανικών, ταξίδεψαν από την 115 Πτέρυγα Μάχης της Σούδας στην αεροπορική βάση του Albacete της Ισπανίας, ώστε να πάρουν μέρος στην πρώτη σειρά εκπαίδευσης του ΝΑΤΟϊκού αεροπορικού σχολείου, γνωστό ως TLP (Tactical Leadership Programme).

Σύμφωνα με πηγές από την Πολεμική αεροπορία, πρόκειται από τις λίγες φορές που συμμετέχουν αεροσκάφη και ιπτάμενοι, ταυτόχρονα από δυο πολεμικές μοίρες και μάλιστα αυτό γίνεται με τις Μοίρες των «Κρητικών» από τη Σούδα.
Η 343 Μοίρα «Αστέρι» και οι «Αλεπούδες» της 340 ήδη βρίσκονται στην Ισπανική βάση και άρχισαν τα πρώτα ενημερωτικά briefing στο πλαίσιο του σχολείου, ενώ το επόμενο διάστημα και για όσο μείνουν στο Albacete, οι πτήσεις θα διαδέχεται η μια την άλλη.

Έως το τέλος του Φεβρουαρίου τα ελληνικά «γεράκια» θα βρίσκονται σε ρόλους «blue» και «red», φίλιων δηλαδή και εχθρικών αεροσκαφών εκτελώντας κάθε σενάριο απέναντι σε πολλές αεροπορίες της Συμμαχίας.

  • Στην πρώτη σειρά του TLP σύμφωνα με τα όσα γίνονται γνωστά από τη Συμμαχία, λαμβάνουν μέρος αεροσκάφη από τις ΗΠΑ, τη Μεγάλη Βρετανία, τη Γαλλία, την Ιταλία και την Ισπανία.

Τις τελευταίες ημέρες και αφού έχουν εκτελεστεί σενάρια προσβολής επίγειων στόχων, κορεσμού του αντιπάλου, αερομαχίες, συνοδείες, και πολλά σενάρια που σχεδιάστηκαν από τους επικεφαλείς του σχολείου, οι ίδιοι οι πιλότοι ψηφίζουν ποιος ξεχώρισε ανάμεσα τους και ονομάζεται «Best Warrior», όπως επίσης πια χώρα και πια ομάδα λειτούργησε όλο το διάστημα υποδειγματικά χωρίς λάθη, άγχη ή παραλήψεις.

  • Η Ελλάδα διατηρεί μια παράδοση, αυτή της πρωτιάς που σφραγίζεται με τη γαλανόλευκη. Και το 2019, Έλληνας ήταν ο Best Warrior του ΝΑΤΟ, ο καλύτερος δηλαδή πιλότος, όπως και το 2018 και το 2017, αλλά και πολλές φορές στο παρελθόν.

Τα “γεράκια” της Πολεμικής Αεροπορίας έχουν αναδείξει την αξία της εκπαίδευσης που λαμβάνουν μέσα από μια μακρόχρονη και επίπονη πολλές φορές διαδικασία και δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι πιλότοι από τις καλύτερες και πιο σύγχρονες αεροπορίες ψηφίζουν την Ελλάδα και Έλληνα ιπτάμενο ως τον πιλότο που θα ήθελαν να είναι εκείνος που θα τους οδηγήσει σε μια πραγματική αεροπορική επιχείρηση.


 

Επικύρωσαν τους αμυντικούς δεσμούς Ελλάδα και Ισραήλ: Υπεγράφη το Πρόγραμμα Αμυντικής Συνεργασίας

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: