Ο Τσαβούσογλου ανακαλύπτει το διεθνές δίκαιο και απειλεί την ΕΕ: Δεν έχετε καμιά δικαιοδοσία στην Αν. Μεσόγειο

File Photo: Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου. EPA, ALESSANDRO DELLA VALLE




Επίθεση κατά της ΕΕ εξαπέλυσε ο Τουρκός ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος δεν έχασε την ευκαιρία να αναφερθεί στο ζήτημα των ερευνών στην Ανατολική Μεσόγειο με πρωτοφανείς ισχυρισμούς.

«Η αλληλεγγύη των μελών της ΕΕ δεν μπορεί να είναι πάνω από το διεθνές δίκαιο στην Ανατολική Μεσόγειο» είπε ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας κατά τη διάρκεια συνάντησής του με τους πρέσβεις της Ένωσης στην Αγκυρα.

«Στην πραγματικότητα, το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής ¨Ενωσης επιβεβαίωσε πριν από λίγες μέρες ότι η ΕΕ δεν έχει καμία δικαιοδοσία επέμβασης στη διαμάχη Κροατίας  – Σλοβενίας. Επομένως η ΕΕ δεν έχει καμία εξουσία να προβαίνει σε αντίστοιχες αποφάσεις στην Ανατολική Μεσόγειο», ισχυρίστηκε.

Ο Τσαβούσογλου επανέλαβε ότι το ζήτημα των υδρογονανθράκων δεν είναι ένα θέμα μεταξύ ΕΕ και Τουρκίας, αλλά ένα θέμα που επηρεάζει όλες τις χώρες της Ανατολικής Μεσογείου και προειδοποίησε ότι «αν η αρνητική στάση απέναντι στα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων συνεχιστεί, τότε θα πάρουμε μέτρα απέναντι σε κάθε κύρωση από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Με πληροφορίες από Anadolu

Νέα τελεσίγραφα και απειλές κατά Άσαντ και Πούτιν από τον Ερντογάν: Συνεχίζει με «σπασμένα φρένα»

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: