«Λίγο σάλιο, σε μία μπατονέτα, πέντε λεπτά αρκούν»: Η έκκληση του υπουργού για τον παιδικό καρκίνο

Ο τέως υπουργός Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης. Φωτογραφία via ΚΥΠΕ, CNA




Της ΈΛΛΗΣ ΑΥΞΕΝΤΙΟΥ

Είναι η ασθένεια, που δεν ξεχωρίζει και δεν κάνει διακρίσεις. Χτυπάει απρόσκλητα κι αλύπητα. Έρχεται και σου υπενθυμίζει ότι είσαι άνθρωπος…

Και δε, αν περιμένεις στην ουρά, μήπως και φιλοτιμηθεί κάποιος και αφιερώσει πέντε λεπτά από το χρόνο του, για να δώσει λίγο σάλιο, σε μία μπατονέτα, μήπως και βρεθεί δότης για το παιδί σου, είναι η στιγμή που μέσα σου σπας, κάθε ρατσιστικό συναίσθημα.

Έχεις ξεχάσει ποιος είσαι  και ποιος είναι. Δε σε ενδιαφέρει αν ο άλλος, που προσφέρεται να δώσει έστω και λίγη ζωή ακόμη στο παιδί σου, είναι ετερόφυλος, ομοφυλόφιλος,  μαύρος, άσπρος, κίτρινος, χοντρός, λιγνός, κωφός, ανάπηρος, πλούσιος, φτωχός,  κι ό,τι άλλο κατά το «μικρόψυχο» μυαλό μας, μπορεί να καθιστά έναν άνθρωπο διαφορετικό και όχι ίδιο…

Ναι το ξέρω τα παιδιά είναι για να μαθαίνουν ιστορίες, να ακούνε παραμύθια και όχι να διδάσκουν…  Μόνο που κανένα ρόλο δεν παίζει η ηλικία, το χρώμα, η φυλή, το φύλο, το κοινωνικό στρώμα. Κάποιοι άνθρωποι είναι μαχητές από την κούνια τους. Κάνουν εμετούς, παιδιά  φουσκωμένα σα μπαλόνια, αδύναμα, έχουν χάσει τα μαλλάκια τους, υποφέρουν από τους πόνους κι  ο οργανισμός τους έχει δηλητηριαστεί από τα φάρμακα.

  • Μπορεί να μην έχουν γνωρίσει καλά – καλά το φως, τα χρώματα, τον ήλιο, το φεγγάρι, τη θάλασσα, το βουνό, τα ζώα, τους αριθμούς, την αλφαβήτα, τους ανθρώπους αλλά να έχουν μάθει λέξεις ίσως άγνωστες για εμάς αλλά οικείες πλέον για αυτά, όπως μυελός, παρακέντιση, χικ μαν, χημειοθεραπείες, χειρουργείο, πόνος, μάχη για τη ζωή, θέληση, αγάπη…

Ξέρετε πως περιμένει ένα παιδί, να σωθεί με λίγο από το δικό σου ή από το δικό μου σάλιο; Τι είναι λίγο σάλιο, μπροστά σε μια ολόκληρη ζωή;

Ο υπουργός εξωτερικών της Κύπρου, κύριος Νίκος Χριστοδουλίδης, σύμφωνα με προσφατες μετρήσεις είναι ο πιο δημοφιλής υπουργός της κυβέρνησης Αναστασιάδη, τόσο για την αποτελεσματικότητα του στο υπουργικό του έργο αλλά και ως  πιο προσιτός και ο πιο ανθρώπινος, υπουργός της κυβέρνησης. Ο κ. Χριστοδουλίδης,  με αμέτρητες δράσεις τόσο ως υπουργός, όσο ως και άνθρωπος, στέλνει το δικό του μήνυμα στην μάχη για αντιμετώπιση του παιδικού καρκίνου.

Σήμερα με αφορμή την παγκόσμια μέρα, κατά του παιδικού καρκίνου, η οποία είναι κάθε μέρα, δίνει μέσα από την ιστοσελίδα μας, το δικό του μήνυμα, και παρακινεί τους συνανθρώπους μας, να εγγραφούν στη λίστα των εθελοντών δοτών.

  • «Δεν είναι τίποτα άλλο παρά λίγο σάλιο σε μια μπατονέτα.  Ως πατέρας είναι κάτι που με ευαισθητοποιεί ιδιαίτερα. Νιώθω, όπως ειμαι σίγουρος πολλοί άλλοι, «χρέος» τόσο προς τα παιδιά, που παλεύουν να ενταχθούν στη λίστα του 85%, του ιάσιμου παιδικού καρκίνου αλλά και ως προς τους γονείς τους, να στηριζουμε ουσιαστικά τέτοιες προσπάθειες», αναφέρει ο κ. Χριστοδουλίδης.

Και συνεχίζει:

«Είναι εύκολο, λίγο σάλιο, σε μία μπατονέτα. Έχω ενημερωθεί πως και η μετέπειτα διαδικασία, είναι απλή. Ακόμα όμως και αν ηταν δύσκολη, τι είναι ο πόνος μπροστά σε μια ζωή; Σε ένα παιδικό χαμόγελο;  Είναι θεωρώ μοναδικό το αίσθημα πως μπορείς όχι μόνο να σώσεις αλλά και να αλλάξεις τη ζωή ενός παιδιού. Προσωπικά καλώ όλους όσους μπορούν, γιατί το έχουμε αποδείξει και διαχρονικά, να επισκεφθούν  το «Καραισκάκειο Ίδρυμα», που κάνει μοναδικο έργο, και να διαθέσουν μόνο πέντε λεπτά από το χρόνο τους. Κάποιος μπορεί να είναι συμβατός δότης για να σωθεί ένα παιδί. Είναι μια μοναδικη ευκαιρία να νοιωσουμε καλύτερα».

Μπες στη λίστα, αφιέρωσε 5 λεπτά από το χρόνο σου, δώσε το σάλιο σου και χάρισε ζωή σε ένα παιδί και παράλληλα να ξέρεις θα αλλάξει κι η δική σου ζωή…

Υστερόγραφο: Η ομάδα της ιστοσελίδας μας hellas journal, σε «προσκαλεί» επίσης, να αφιερώσεις, λίγα μόνο λεπτά για ένα παιδί!

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συνεργατών της.

Οι Τούρκοι θέλουν να σκοτώνουν χωρίς να σκοτώνονται: Το άγριο μάθημα της Μόσχας στον Ταγίπ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: