Κρίσιμη ψηφοφορία στη Νότια Καρολίνα: Δημοσκοπήσεις φέρουν τον Τζο Μπάιντεν να προηγείται…

FILE PHOTO: Ο Δημοκρατικός υποψήφιος Τζο Μπάιντεν με οπαδούς του στο Λας Βέγκας, Νεβάδα 22 Φεβρουαρίου 2020.EPA, EUGENE GARCIA




Δημοσκοπήσεις που δημοσιεύθηκαν αυτή την εβδομάδα φέρουν τον Τζο Μπάιντεν να προηγείται ενόψει της εσωκομματικής ψηφοφορίας των Δημοκρατικών στη Νότια Καρολίνα για να αναδειχθεί ο υποψήφιος του κόμματος στις προεδρικές εκλογές της 3ης Νοεμβρίου.

Η πολιτεία αυτή του αμερικανικού νότου, όπου διακυβεύονται 54 αντιπρόσωποι στο συνέδριο του κόμματος, είναι οπωσδήποτε μια από αυτές που καλείται να κερδίσει ο πρώην αντιπρόεδρος για να μείνει στην κούρσα, μετά τις απογοητευτικές επιδόσεις του στις πρώτες δύο πολιτείες όπου διεξήχθησαν ψηφοφορίες και τη δεύτερη θέση που κατέλαβε στη Νεβάδα.

Οι ίδιες δημοσκοπήσεις φέρουν τον αυτοαποκαλούμενο δημοκρατικό σοσιαλιστή Μπέρνι Σάντερς να έρχεται δεύτερος. Ο πρώην δήμαρχος της Σάουθ Μπεντ, μιας μικρής πόλης στην Ιντιάνα, ο Πιτ Μπούτιτζετζ, φέρεται να βρίσκεται στην τρίτη θέση.

Ο Μπάιντεν, που ήταν ο αντιπρόεδρος του Μπαράκ Ομπάμα, του πρώτου Αφροαμερικανού που έγινε ένοικος του Λευκού Οίκου, συγκεντρώνει υψηλότερο ποσοστό μεταξύ των μαύρων ψηφοφόρων, της πλειοψηφίας της εκλογικής βάσης των Δημοκρατικών στη Νότια Καρολίνα.

Για να κερδίσει το χρίσμα του κόμματος οποιοσδήποτε υποψήφιος, χρειάζεται συνολικά 1.991 αντιπροσώπους στο συνέδριο του Δημοκρατικού Κόμματος, το οποίο είναι προγραμματισμένο να διεξαχθεί τον Ιούλιο.

Στην κούρσα για το χρίσμα του κόμματος, όπου συμμετείχαν μέχρι πρότινος πάνω από είκοσι υποψήφιοι, έχουν απομείνει επτά.

Ο Μπάιντεν ειδικά ελπίζει να κερδίσει τη Νότια Καρολίνα ώστε η υποψηφιότητά να ανακτήσει την ορμή της ενόψει της «Σούπερ Τρίτης», την ερχόμενη Τρίτη 3η Μαρτίου, όταν διακυβεύεται το ένα τρίτο των αντιπροσώπων στο συνέδριο, καθώς ψηφίζουν 16 πολιτείες και περιοχές.

Ο Σάντερς, ο οποίος θεωρείται το φαβορί μετά τις πρώτες τρεις ψηφοφορίες, συνεχίζει να προηγείται στις εθνικές δημοσκοπήσεις, αλλά φυσικά απέχει πολύ ακόμη από το να έχει εξασφαλίσει την πλειοψηφία των αντιπροσώπων στο πρώτο στάδιο της κούρσας.

Ορισμένοι πολιτικοί αναλυτές προβλέπουν πως κανένας υποψήφιος δεν θα εξασφαλίσει καθαρή πλειοψηφία αντιπροσώπων και προεξοφλούν ότι η έκβαση της κούρσας θα κριθεί στο συνέδριο.

Πληροφορίες από dpa μέσω του ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ουάσινγκτον, United States

Ταξιδιωτική οδηγία των ΗΠΑ: Συστήνουν στους πολίτες τους να αποφεύγουν τα ταξίδια στην Ιταλία

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: