Κολακευτικά σχόλια για Κλοπ και Λίβερπουλ από Σιμεόνε: Θα γράψουν ιστορία με το παιχνίδι τους

Ο προπονητής της Ατλέτικο Μαδρίτης Ντιέγκο Σιμεόνε. EPA, JUAN CARLOS CARDENAS




Με τα πλέον κολακευτικά λόγια για την εφετινή παρουσία της Λίβερπουλ μίλησε ο προπονητής της Ατλέτικο Μαδρίτης, Ντιέγκο Σιμεόνε, στη συνέντευξη Τύπου, εν όψει της αυριανής (18/2) πρώτης αναμέτρησης των δύο ομάδων για τους «16» του Champions League στο «Μετροπολιτάνο» της Μαδρίτης.

Οι «reds» επιστρέφουν στο γήπεδο που τον περασμένο Ιούνιο κατέκτησαν το 6ο τρόπαιο Champions League, με αντίπαλο την Τότεναμ και ο Αργεντινός τεχνικός των «ροχιμπλάνκος» υπογράμμισε πως η ιστορία θα γράψει με χρυσά γράμματα την εφετινή Λίβερπουλ για τα κατορθώματά της μέσα στο γήπεδο.

«Θυμάμαι τη Ντόρτμουντ του Κλοπ, που ήταν μία ομάδα που έπαιζε αντίστοιχο ποδόσφαιρο με αυτό που παίζει η Λίβερπουλ. Έχουν το ίδιο υψηλό επίπεδο ανταγωνισμού, αλλά οι παίκτες που έχει αυτή η ομάδα της δίνουν τη δυνατότητα να παίξουν με διαφορετικό στιλ.

Έχουμε μιλήσει για πολλές μεγάλες ομάδες κατά τη διάρκεια των ετών, αλλά αυτή η ομάδα της Λίβερπουλ θα μείνει στην ιστορία. Μου αρέσει πάρα πολύ, επειδή μπορεί να αλλάξει πολλές φορές μέσα στον αγώνα τον τρόπο παιχνιδιού της κι αυτό είναι κάτι που θαυμάζω» τόνισε αρχικά ο Σιμεόνε και πρόσθεσε:

«Παίζουμε απέναντι σε μία ομάδα που ξέρει να αγωνίζεται καλά στο ανοικτό γήπεδο, να έχει κατοχή και εξαιρετικές τοποθετήσεις μέσα στις γραμμές. Μία ομάδα που καταφέρνει να εξελίσσεται κάθε χρόνο από την ημέρα που πήγε εκεί ο Κλοπ. Παρά το γεγονός ότι έχασαν τον Κοουτίνιο το 2018, δυνάμωσαν ακόμη περισσότερο κι αυτό τα λέει όλα για το επίπεδο του κλαμπ και των ποδοσφαιριστών που αγωνίζονται εκεί».

Ο Σιμεόνε δεν θα έχει στη διάθεσή του τον Ζοάο Φέλιξ λόγω αμυγδαλίτιδας, ωστόσο μπορεί να υπολογίζει μετά από πολύ καιρό στον Ντιέγκο Κόστα, ο οποίος έμεινε εκτός από τον Νοέμβριο λόγω κήλης στη μέση. «Είναι πολύ καλύτερα πλέον και προπονείται κανονικά.

Μπορείς να δεις μέσα στην προπόνηση πόσο σημαντικό είναι γι’ αυτόν. Θα είναι στην ομάδα που θα πάρω αύριο για το ματς με τη Λίβερπουλ και θα έχει την ευκαιρία να παίξει» τόνισε ο προπονητής της Ατλέτικο για τον Ισπανό στράικερ, που μετράει δύο γκολ σε τέσσερις αγώνες κόντρα στη Λίβερπουλ.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Με γκολ του Φιγκεϊρέδο ο ΟΦΗ νίκησε το Περιστέρι 1-0 και μπήκε πάλι στην εξάδα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: