Κόλαφος για Μητσοτάκη η απάντηση του Αρείου Πάγου, λέει ο ΣΥΡΙΖΑ για Novartis: Όχι σε κουκούλες, λέει το ΚΚΕ

File Photo: Γραφεία της Novartis. EPA, MARTIN RUETSCHI




Να εξετάσει τους προστατευόμενους μάρτυρες, “όπως ο νόμος ορίζει” και να μην αγνοήσει το αίτημά τους να εξεταστούν, ζητεί ο ΣΥΡΙΖΑ.

“Η επιχειρούμενη θεσμική εκτροπή έπεσε στο κενό. Η απάντηση του Αρείου Πάγου αποτελεί κόλαφο, για τις μεθοδεύσεις του κ. Μητσοτάκη”, δήλωσε μετά τη δημοσιοποίηση της απάντησης του Αρείου Πάγου για τον τρόπο εξέτασης των προστατευομένων μαρτύρων, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δώρα Αυγέρη, μέλος της ειδικής επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης.

“Στη χώρα υπάρχουν νόμοι, θεσμοί και διαδικασίες που ουδείς έχει το δικαίωμα να αμφισβητεί ή να καταστρατηγεί, όπως επιχειρούν τόσες μέρες ΝΔ και ΚΙΝΑΛ. Μετά την απόφαση αυτή, καλούμε την πλειοψηφία της Επιτροπής να μην τολμήσει να αγνοήσει το αίτημα των μαρτύρων να εξεταστούν. Αποτελούν μάρτυρες – κλειδιά, για την αποκάλυψη της αλήθειας και πλέον θα εξεταστούν όπως ο νόμος ορίζει, χωρίς να τρομοκρατούνται ή να εκφοβίζονται ώστε να πουν την αλήθεια και μόνον αυτή χωρίς φόβο”, δήλωσε η Δώρα Αυγέρη.

ΚΚΕ: Η διερεύνηση σε βάθος της υπόθεσης Novartis, δεν είναι δυνατόν να γίνει με καθεστώς ανωνυμίας και με μάρτυρες με κουκούλες

Το ΚΚΕ θέλει να διερευνηθεί σε βάθος η υπόθεση Novartis, αλλά αυτό δεν είναι δυνατόν να γίνει με καθεστώς ανωνυμίας και με μάρτυρες με κουκούλες, που δεν θέλουν να καταθέσουν με τα πραγματικά τους στοιχεία, σημείωσε η Μαρία Κομνηνάκα, βουλευτής του ΚΚΕ, μιλώντας σήμερα στον τ/σ «ΣΚΑΪ».

«Αυτό αποδεικνύεται σήμερα» πρόσθεσε, επισημαίνοντας στη συνέχεια: «Παρακολουθούμε ένα θέατρο του παραλόγου. ΝΔ και ΚΙΝΑΛ, που έφεραν αυτό το νόμο για την προστασία των μαρτύρων, κλαίνε τώρα πάνω από τις συνέπειες της αδυναμίας να βρεθούν και να καταθέσουν οι προστατευόμενοι μάρτυρες, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ υπεραμύνεται του νόμου που δεν ψήφισε».

Πρόσθεσε ότι η επωνυμία προστατεύει έναν μάρτυρα, ενώ για τη στάση της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ στην Προανακριτική Επιτροπή, σημείωσε ότι τους ενδιαφέρουν οι εντυπώσεις και όχι η ουσία.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα
Γ.Μ.

“Σαράφης” και “Κελέση” θα αποφασίσουν τον τρόπο με τον οποίο θα καταθέσουν στην προανακριτική, λέει ο Άρειος Πάγος

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: