Κύπριες ηθοποιοί με καλλιτεχνικό δρώμενο για την Τροία, έδωσαν παράσταση στην αίθουσα με τα Γλυπτά του Παρθενώνα

Τα γλυπτά του Παρθενώνα. Photo via Facebook




Έκλεψαν την παράσταση 22 γυναίκες ηθοποιοί από την Κύπρο και τη Βρετανία με καλλιτεχνικό δρώμενο για την Τροία στο Βρετανικό Μουσείο.

Δραματική απόδοση σε θεατρικό αναλόγιο κειμένων του μυθιστορήματος ‘A Thousand Ships’ («Χίλια Πλοία») της συγγραφέως Νάταλι Χέινς πραγματοποιήθηκε το Σάββατο σε τρεις αίθουσες του Βρετανικού Μουσείου στο Λονδίνο, μεταξύ των οποίων και η αίθουσα με τα Γλυπτά του Παρθενώνα, από 22 γυναίκες ηθοποιούς από την Κύπρο και τη Βρετανία.

Τα κείμενα περιγράφουν τον Τρωικό Πόλεμο από την οπτική των γυναικών που πρωταγωνίστησαν σε αυτόν, γυναίκες όπως η Εκάβη, Βρισηίδα, η Χρυσηίδα, η Θέτις κ.ά.

Το καλλιτεχνικό δρώμενο, που κέντρισε το ενδιαφέρον των επισκεπτών του λονδρέζικου μουσείου, διοργανώθηκε από την ομάδα Σεζόν Γυναίκες, υπό τη σκηνοθεσία των Μαγδαλένας Ζήρα και Αθηνάς Κάσιου. Πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο καλλιτεχνικών δράσεων στο Μουσείο με αφορμή την έκθεση ‘Troy: Myth and Reality’, αφιερωμένη στην Τροία.

Η πρόσκληση προς τη Σεζόν Γυναίκες απευθύνθηκε μετά από την επιτυχημένη παρουσίαση του ίδιου θεατρικού αναλόγιου στα ελληνικά ομάδα είχε παρουσιάσει με μεγάλη επιτυχία στο Διεθνές Φεστιβάλ Λευκωσίας τον περασμένο Νοέμβριο

Το παρών έδωσε και ο Ύπατος Αρμοστής της Κυπριακής Δημοκρατίας στο Ηνωμένο Βασίλειο Ανδρέας Κακουρής, υπό την αιγίδα του οποίου τελούσε η καλλιτεχνική δράση, που είχε επίσης τη στήριξη του Ιδρύματος Α.Γ. Λεβέντη, των Πολιτιστικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας και του Gilbert Murray Trust.

Με πληροφορίες ΚΥΠΕ του Αθανάσιου Γκαβού
Λονδίνο, Βρετανία

Ώρα ελευθερίας, τα ρολόγια των Αγωνιστών του ‘ 21: Έκθεση στο Εθνικό Ιστορικό Μουσείο

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: