Κιλιντσάρογλου κατά Ερντογάν: Όχι στον πόλεμο με Συρία, θα γίνουμε υπεργολάβοι μεγάλων δυνάμεων

FILE PHOTO. Ο Κεμάλ Κιλιντσάρογλου σε παλιότερη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματός του. EPA/TUMAY BERKIN




Η Τουρκία δεν πρέπει να δρα ως υπεργολάβος παγκοσμίων δυνάμεων στη Μέση Ανατολή, δήλωσε σήμερα ο ηγέτης της τουρκικής αντιπολίτευσης, Κεμάλ Κιλιντσάρογλου.

«Ζητώ από αυτούς που κυβερνούν το κράτος να μην υπάρχουν νέοι μάρτυρες[…] Δεν θέλουμε να πολεμήσουμε με τη γειτονική Συρία» δήλωσε σήμερα  ο επικεφαλής του κεμαλικού Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματο (CHΡ), Κεμάλ Κιλιντσάρογλου, απευθυνόμενος στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του.

“Η Τουρκία”, ανέφερε ο ηγέτης του CHP, σύμφωνα με το Anadolu, “δεν πρέπει να προσπαθεί να ενεργήσει ως «υπεργολάβος παγκόσμιων δυνάμεων στη Μέση Ανατολή». Σημείωσε ότι η Τουρκία «δεν πρέπει να συμμετέχει σε πολέμους δι’ αντιπροσώπων» στη Μέση Ανατολή. «Οι στρατιώτες μας δεν πρέπει να πληρώσουν το τίμημα για αυτό», πρόσθεσε.

Ο Κιλιντσάρογλου έκανε ειδική αναφορά στους πέντε Τούρκους στρατιώτες σε επίθεση από τις δυνάμεις του καθεστώτος αλ Άσαντ στην Ιντλίμπ της Συρίας χθες και συλλυπήθηκε τους οικείους των νεκρών λέγοντας ότι το έθνος πενθεί για το θάνατό τους.

«Για ποιο λόγο είμαστε στην Λιβύη; Γιατί ήμασταν στo έλος της Συρίας; Η κυβέρνηση πρέπει να διδαχθεί από το τι έγινε στη Συρία» είχε δηλώσει εξάλλου το Δεκέμβριο.

Πηγή: Anadolu Agency

Ο Μπαχτσελί θέλει κατάληψη της Δαμασκού: Προς το παρόν τρέχουν να γλυτώσουν στην Ιντλιμπ

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: