Κικίλιας, Κεραμέως και Χρυσοχοΐδης στο Μαξίμου, συντονίζονται για τον κορωναϊό

File Photo: Το Μέγαρο Μαξίμου. Φωτογραφία: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Αλέξανδρος Βλάχος
Σύσκεψη έχει συγκαλέσει ο πρωθυπουργός στο Μέγαρο Μαξίμου με τους υπουργούς Υγείας, Παιδείας και Προστασίας του Πολίτη προκειμένου να εξεταστούν όλες οι παράμετροι από τον κίνδυνο εξάπλωσης του κορωναϊό και στη χώρα μας.

Ανάλογη σύσκεψη έγινε και το βράδυ της Κυριακής στο υπουργείο Υγείας, όπου ο Βασίλης Κικίλιας συναντήθηκε με τη Νίκη Κεραμέως και τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη

Στη σύσκεψη εξετάστηκαν τα νέα δεδομένα σύμφωνα με τα οποία ο ιός εξαπλώνεται στην Ιταλία όπου ήδη έχουν διαπιστωθεί τρεις θάνατοι.

Στη σύσκεψη αποφασίστηκε να μην ληφθούν επιπλέον μέτρα, αλλά να δοθεί όλο το βάρος στην ευαισθητοποίηση και ενημέρωση του πληθυσμού της χώρας μας, καθώς και στην υψηλή ετοιμότητα των υγειονομικών αρχών.

Οι επιστήμονες είπαν ότι δεν τίθεται θέμα καραντίνας ή επιδημιολογικής επιτήρησης για τους μαθητές που βρίσκονται ήδη στην Ιταλία, καθώς δεν έχουν επισκεφτεί πληγείσες περιοχές.

Το υπουργείο Υγείας αποφάσισε να μην προχωρήσει προς το παρόν σε επιπλέον μέτρα, όπως η θερμομέτρηση, για τους ταξιδιώτες που έρχονται στη χώρα μας από την Ιταλία.

Επίσης, κλιμάκιο του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) θα βρίσκεται τη Δευτέρα και την Τρίτη σε Πάτρα και Ηγουμενίτσα και θα ενημερώνει τα πληρώματα σε επιβατηγά και εμπορικά πλοία για τα μέτρα προφύλαξης.

Το κλιμάκιο θα εφιστά επίσης την προσοχή σε επιβάτες και πληρώματα, ώστε να εντοπίσει εάν κάποιος έχει επισκεφτεί πρόσφατα, πριν από την καραντίνα, της πληγείσες από τον ιό περιοχές της Ιταλίας.

Αναστέλλονται οι εκπαιδευτικές εκδρομές προς την Ιταλία

Κατόπιν εντολής της υπουργού Παιδείας, αναστέλλονται όλες οι εκπαιδευτικές εκδρομές που προγραμματίζονταν και προγραμματίζονται προς την Ιταλία, μέχρι νεωτέρας.

Η κυρία Κεραμέως δήλωσε σχετικά: «Μετά τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού σε περιοχές της γειτονικής χώρας και τη σχετική εισήγηση από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας, δρούμε προληπτικά, προστατεύουμε τους μαθητές, τους φοιτητές, τους σπουδαστές και τους εκπαιδευτικούς μας από τη μεταδοτική νόσο. Προτεραιότητα έχει πάντα η προστασία των πολιτών και η διασφάλιση της δημόσιας υγείας της χώρας».

Σχετικές εγκύκλιοι θα σταλούν σε όλες τις δομές εκπαίδευσης.

HJ

Να μην ληφθούν επιπλέον μέτρα για τον κοροναϊό αποφασίστηκε σε έκτακτη σύσκεψη

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal


Latest of HellasJournal