Και πέμπτος νεκρός από τον κορωναϊό στην Ιταλία: Υπέκυψε 88χρονος στη Λομβαρδία

epa08241903 Medical personnel perform medical tests in Vo’ Euganeo, Padova, Italy, 23 February 2020. Two deaths from the novel coronavirus sparked fears throughout northern Italy as about 50,000 people were poised for a weeks-long lockdown imposed by authorities trying to halt a further increase in infections. Italy on 21 February became the first country in Europe to report the death of one of its own nationals from the virus, triggering travel restrictions on about a dozen towns where the number of people contaminated has continued to rise. EPA/NICOLA FOSSELLA




Μέσα σε λίγες ώρες και πέμπτος θάνατος από τον κορωναϊό ανακοινώθηκε από τις ιταλικές υγειονομικές αρχές. Πρόκειται για 88χρονο ασθενή ο οποίος υπέκυψε στην περιοχή της Λομβαρδίας.

Λίγες ώρες νωρίτερα, ένας άνθρωπος που είχε μολυνθεί με τον κορωναϊό στη βόρεια Ιταλία κατέληξε ανεβάζοντας τον αριθμό των νεκρών στη χώρα σε 4,όπως μετέδωσε ο ραδιοφωνικός σταθμός της Rai.

Ο θάνατος του 84χρονου κατεγράφη στο Μπέργκαμο.

Επρόκειτο για έναν άνδρα 84 ετών, ο οποίος νοσηλευόταν για άλλη ασθένεια όταν μολύνθηκε από τον κορωναϊό, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Συνολικά έχουν καταγραφεί μέχρι στιγμής 203 κρούσματα.

Και οι τέσσερις νεκροί από τον κορωναϊό στην Ιταλία ήταν ηλικιωμένοι και με προβλήματα υγείας, τονίζουν οι ιταλικές αρχές.

Αργότερα αναμένεται νέα ενημέρωση από την υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας, που είναι σε διαρκή συνεργασία με την κυβέρνηση της Ρώμης.

Βουτιά στις μετοχές, ιδίως των αεροπορικών εταιριών 

Τα κρούσματα του κορωναϊού προκαλούν ήδη τριγμούς στις ιταλικές αλλά και στις ευρωπαϊκές αγορές, εν γένει.

Οι μετοχές στο Μιλάνο σημείωσαν βουτιά 3,7% στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων τριών εβδομάδων καθώς η Ιταλία κατέγραψε τη μεγαλύτερη αύξηση των κρουσμάτων του νέου ιού στην Ευρώπη, με τρεις ανθρώπους να χάνουν τη ζωή τους λόγω της επιδημίας από την Παρασκευή.

Μεταξύ των μετοχών με τις χειρότερες επιδόσεις στον STOXX 600 ήταν οι τίτλοι των αεροπορικών εταιριών, με τις EasyJet, Ryanair, Air France και Lufthansa να υποχωρούν μεταξύ 7% και 11%. Ο ευρωπαϊκός δείκτης των εταιριών ταξιδίων και αναψυχής σημείωσε βουτιά 4%.

Οι μετοχές των εταιριών ειδών πολυτελείας, εξόρυξης, κατασκευής αυτοκινήτων, τεχνολογίας και τραπεζών σημείωσαν νωρίτερα πτώση του 3%.

Με πληροφορίες από RAI, και AFP μέσω ΑΠΕ – ΜΠΕ,
Ρώμη, Ιταλία

 

Επιδρομή στα ράφια των σούπερ μάρκετ στο Μιλάνο, «ίσως από σήμερα έχουμε πανικό» λέει ο Ελληνας πρέσβης

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: