Καταρρέει η Wall Street λόγω κοροναϊού: Χάνει περίπου 1.000 μονάδες λόγω κρουσμάτων σε Νότιο Κορέα και Ιταλία

Εικόνα από τη σημερινή αγχώδη ημέρα στο χρηματιστήριο της Wall Street στη Νέα Υόρκη. EPA/JUSTIN LANE




Τεράστιο πλήγμα στις αγορές, λόγω του κορωναϊού και των κρουσμάτων που σημειώνονται στην Ιταλία και τη Βόρεια Κορέα.

Ο δείκτης Dow Jones, έχανε στις 5 ώρα Ελλάδας 997 μονάδες ή 3,4%. Η εξέλιξη αυτή έρχεται μετά τις απώλειες στα μεγάλα ασιατικά και ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

Ένας αυξανόμενος αριθμός εταιρειών προειδοποιεί ότι ο κοροναϊός θα τους εμποδίσει να επιτύχουν στόχους πωλήσεων ή κέρδους για τους τρεις πρώτους μήνες του έτους. Η μειωμένη ζήτηση για αγαθά και υπηρεσίες και το κλείσιμο εργοστασίων στην Κίνα αναμένεται επίσης να χτυπήσουν την παγκόσμια οικονομία και να σταθμίσουν το εμπόριο σε μια εποχή που η Ιαπωνία και η Γερμανία βρίσκονται ήδη στο χείλος της ύφεσης.

Η αντίδραση της χρηματιστηριακής αγοράς στο ξέσπασμα είχε παραμείνει μέχρι στιγμής σιωπηρή και οι αμερικανικές μετοχές κατέγραψαν μια σειρά ρεκόρ. Αλλά η άνοδος του αριθμού των περιπτώσεων στην Ιταλία και τη Νότια Κορέα, την όγδοη και δωδέκατη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου, εγείρει φόβους για πανδημία και ανακάμψεις για επιχειρήσεις και επενδυτές.

Με πληροφορίες από CNN

Ξεκινούν οι εργασίες για την επέκταση του σταθμού κρουαζιέρας στον Πειραιά: Προκρατήσεις για 728 κρουαζιερόπλοια το 2020

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: