Καμία πρόοδος στα ΜΟΕ εάν συνεχιστούν οι υπερπτήσεις διαμηνύει ο Παναγιωτόπουλος

Ο ΥΕΘΑ Ν. Παναγιωτόπουλος στην 56η Διάσκεψη Ασφάλειας του Μονάχου. ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΥΠΕ
Δεν θα υπάρξει πρόοδος στη συζήτηση για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης εάν συνεχιστούν υπερπτήσεις και παραβιάσεις στο Αιγαίο, διεμήνυσε στον ομόλογό του Χουλουσί Ακάρ, ο Νίκος Παναγιωτόπουλος, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο ίδιος κατά τη διάρκεια εκδήλωσης στην Καβάλα.

Αναφερόμενος στην πρόσφατη συνάντησή του με τον Χ. Ακάρ ο κ. Ποαναγιτώπολος είπε: «Αυτό που είπα, και είναι γνωστό στον ομόλογό μου, τον Τούρκο Υπουργό Αμυνας τον Χουλουσί Ακάρ, είναι ότι για να έχει νόημα αυτός ο διάλογος πρέπει να συνοδεύεται και από συμπεριφορές που κατατείνουν στη μείωση των εντάσεων στην περιοχή. Και αυτό εξαρτάται και από τις προθέσεις της γείτονος».

«Επομένως» συνέχισε ο υπουργός «εάν επιδείξουμε όλοι τη σωστή συμπεριφορά θα έχει νόημα ο διάλογος για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης. Αν, από τη μία συζητάμε, και από την άλλη έχουμε όλα αυτά με τις υπερπτήσεις και τις παραβιάσεις στο Αιγαίο, τότε δεν θα υπάρξει η πρόοδος που όλοι θα θέλαμε να υπάρξει».

«Είναι αξιοσημείωτο, πάντως, πως χθες δεν είχαμε καμία παραβίαση στον εθνικό εναέριο χώρο. Δεν ξέρω αν πρόκειται, βέβαια, για σύμπτωση ή αν έχει πειστεί ο ομόλογός μου, θα δούμε. Ο διάλογος πάντως συνεχίζεται πρέπει να γίνεται ακόμα και σε περιόδους έντασης, καλό κάνει κακό δεν κάνει», κατέληξε στη δήλωσή του ο κ. Παναγιωτόπουλος.

Στις Βρυξέλλες τη Δευτέρα ο Νίκος Δένδιας για το Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της Ε.Ε

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal