Καλύτερες σχέσεις ΕΕ και Ρωσίας ζήτησε ο Σταϊνμάγερ αλλά επέκρινε τη Μόσχα για την Κριμαία

Ο πρόεδρος της Γερμανίας Φράνκ–Βάλτερ Σταϊνμάγερ. EPA, PHILIPP GUELLAND
Ο Φράνκ–Βάλτερ Σταϊνμάγερ επέκρινε την Ρωσία για την Κριμαία στη Διάσκεψη του Μονάχου για την Ασφάλεια.

Ο πρόεδρος της Γερμανίας Φράνκ–Βάλτερ Σταϊνμάγερ επέκρινε σήμερα κατά την διάρκεια της ομιλίας του στην Διάσκεψη του Μονάχου για την Ασφάλεια, την Ρωσία για την προσάρτηση της Κριμαίας, επισημαίνοντας ότι «μετέτρεψε και πάλι την στρατιωτική της ισχύ και την μετατόπιση των συνόρων σε εργαλείο της πολιτικής της», αλλά παράλληλα ανέφερε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση χρειάζεται καλύτερες σχέσεις με την Ρωσία και η Ρωσία με την ΕΕ.

Ο Γερμανός πρόεδρος στην ομιλία του αναφέρθηκε και στο ζήτημα της Κριμαίας, λέγοντας ότι η «η δικαίως ή όχι θιγμένη και απομονωμένη Ρωσία και πάλι μετέτρεψε την στρατιωτική ισχύ σε εργαλείο της πολιτικής της». Ο Σταϊνμάγερ είπε επίσης ότι η Ρωσία με στρατιωτικές μεθόδους μετατόπισε τα σύνορα στην ευρωπαϊκή ήπειρο». «Η αβεβαιότητα και η μη προβλεψιμότητα, η αντιπαράθεση και η απώλεια εμπιστοσύνης είναι οι συνέπειες» (μιας τέτοιας πολιτικής- σ.σ.) δήλωσε ο πρόεδρος της Γερμανίας.

Αναφερόμενος στις σχέσεις της ΕΕ με την Ρωσία και στην πολιτική που πρέπει να ακολουθήσει η ΕΕ σε σχέση με την Ρωσία, ο Γερμανός πρόεδρος είπε ότι «πρέπει να διαμορφώσουμε μια ευρωπαϊκή πολιτική έναντι της Ρωσίας η οποία δεν θα περιορίζεται μόνο σε δηλώσεις καταδίκης και κυρώσεις».

«Η Ευρώπη δεν πρέπει να δεχθεί την όλο και μεγαλύτερη απομόνωση της Ρωσία. Χρειαζόμαστε άλλες, καλύτερες σχέσεις της ΕΕ με την Ρωσία και της Ρωσίας με την ΕΕ» δήλωσε ο Γερμανός πρόεδρος.

Με πληροφορίες από Reuters, TASS via ΑΠΕ-ΜΠΕ
Μόναχο, Γερμανία

 

Αγνοεί τη διεθνή κοινότητα με τον “εθνικό εγωισμό” του ο Τραμπ, δήλωσε ο Στάινμαϊερ

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal