Κακή η απόδοση του Παναθηναϊκού στο δεύτερο ημίχρονο, δεν υπήρχε πέναλτι είπε ο Δώνης

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού Γιώργος Δώνης. Φωτογραφία ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΟΣΙΔΗΣ




«Το πέναλτι δεν υπάρχει κι έβγαλε την πίεση από τον ΠΑΟΚ» δήλωσε ο Γιώργος Δώνης μετά τον αγώνα με τον ΠΑΟΚ.

Στην κακή απόδοση του Παναθηναϊκού στο δεύτερο ημίχρονο στάθηκε ο Γιώργος Δώνης στη συνέντευξη Τύπου, μετά τον πρώτο προημιτελικό Κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ, υπογραμμίζοντας πως δεν υπήρχε παράβαση στο πέναλτι που δόθηκε από τον Ελβετό διαιτητή Σέρερ, στη φάση του 33ου λεπτού. Υπόδειξη που όπως είπε, έβγαλε την πίεση από τον δικέφαλο του Βορρά.

«Ήταν ένα κακό αποτέλεσμα για εμάς με τον ΠΑΟΚ να έχει καθαρό σκορ. Είχαμε καλό πρώτο ημίχρονο, ισορροπημένο από τις δύο ομάδες με καλό τέμπο, χωρίς καθαρές ευκαιρίες. Είχαμε σημαντικές προϋποθέσεις για να γίνουμε επικίνδυνοι. Ο ΠΑΟΚ είχε μεγαλύτερη πίεση για το αποτέλεσμα.

Το πέναλτι που δόθηκε και το είδα πριν από λίγο, δεν υπάρχει και έβγαλε την πίεση από τον ΠΑΟΚ. Από την άλλη πλευρά ακόμα και όταν είχαμε κατά διαστήματα τον έλεγχο του παιχνιδιού, ο ΠΑΟΚ ήταν πολύ επικίνδυνος. Αυτό που πρέπει να μας προβληματίσει είναι η απόδοση μας στο δεύτερο μέρος, δώσαμε τέσσερις καθαρές ευκαιρίες στον αντίπαλο μετά από καιρό, δεν είχαμε σταθερότητα στο μυαλό μας και η εικόνα του δεύτερου μέρους ήταν κακή για μας. Είναι ένα δύσκολο αποτέλεσμα, όμως επειδή στο ποδόσφαιρο γίνονται πολλά πράγματα, θα προσπαθήσουμε στο παιχνίδι της Τετάρτης να παίξουμε πολύ καλά και να κερδίσουμε, άσχετα αν θα μας οδηγήσει στην πρόκριση ή στον αποκλεισμό».

Για την αλλαγή του Χατζηγιοβάνη, ο Δώνης τόνισε πως «το κάθε παιχνίδι είναι διαφορετική ιστορία στο ποδόσφαιρο. Έχουμε ένα συγκεκριμένο στιλ παιχνιδιού και αυτό ακολουθούμε. Αναφορικά με τον Χατζηγιοβάνη, είχε τεράστιο θέμα δυνάμεων από το πρώτο ημίχρονο, από το 30ο λεπτό σκεφτόμουν να τον αλλάξω. Η αλλαγή έγινε γιατί τον εγκατέλειψαν οι δυνάμεις του».

Ερωτηθείς για το αν μπορεί να χαθεί ο βασικότερος στόχος του Παναθηναϊκού, ο 50χρονος τεχνικός ανέφερε: «Δεν το βλέπω έτσι. Το πιο σημαντικό αυτή τη χρονιά είναι η εξέλιξη της ομάδας μου. Δουλεύουμε πολύ σκληρά και άσχετα που θα μας οδηγήσει αυτή η σεζόν στο πρωτάθλημα ή αν θα αποκλειστούμε στο Κύπελλο, το οποίο είναι το πιο πιθανό σενάριο, αυτό που με απασχολεί είναι ποια θα είναι η βάση που θα έχουμε κερδίσει, ώστε την επόμενη χρονιά που θα είναι πολύ σημαντική για την ομάδα, να είμαστε πιο δυνατοί».

Για το αν περίμενε την ενδεκάδα που παρέταξε ο Φερέιρα, ο Δώνης υποστήριξε πως «στην ανάλυση μας είχα πει ακριβώς αυτή την ενδεκάδα, έχω ζήσει εδώ, ξέρω την πίεση που θα υπάρχει και ήμουν σίγουρος γι’ αυτή την ενδεκάδα. Δεν θεωρώ ότι υπήρχε κάποια έκπληξη στο πλάνο, απλά έπαιξε στο μυαλό μας καταλυτικό ρόλο ότι ήμασταν πίσω στο σκορ και δεν διαχειριστήκαμε καλά στο κεφάλι μας και χάσαμε το μυαλό μας στο δεύτερο ημίχρονο και είχαμε κακή απόδοση».

Τέλος, ρωτήθηκε και για τη διαδικασία των πλέι-οφ: «Δεν έχει νόημα να μιλήσουμε για τα πλέι οφ. Θα κοιτάξουμε να παλέψουμε κάθε παιχνίδι και να φτάσουμε όσο πιο ψηλά γίνεται. Η ομάδα μας είναι μια καλή ομάδα και αυτό το δείχνει και στην κακή της μέρα. Θα παλέψουμε για να είμαστε πολύ ψηλά στο βαθμολογικό πίνακα».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προβάδισμα για πρόκριση στην ημιτελική φάση του Κυπέλλου πήρε ο ΠΑΟΚ: Νίκησε 2-0 τον Παναθηναϊκό

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: