“Ιστορίες της Αθήνας” από Τσαρούχη, Βαρλάμο, Σπυρόπουλο, Βέργη… στην ΣΤΟart ΚΟΡΑΗ

File photo: Ενα από τα έργα που φιλοξενούνται στην έκθεση “Ιστορίες της Αθήνας”. Photo ΑΠΕ – ΜΠΕ
Στον Χώρο Τέχνης της Εθνικής Ασφαλιστικής «ΣΤΟart ΚΟΡΑΗ», στο διάστημα από 12 Φεβρουαρίου έως 12 Μαρτίου 2020 φιλοξενείται ομάδα έργων από την ιστορική συλλογή της ΑΓΕΤ – ΗΡΑΚΛΗΣ.

Όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση της Εθνικής Ασφαλιστικής, η συλλογή έργων τέχνης της ΑΓΕΤ – ΗΡΑΚΛΗΣ περιλαμβάνει 1.472 έργα, τα οποία στην πλειονότητά τους δημιουργήθηκαν για να κοσμήσουν τα ετήσια ημερολόγια που εξέδιδε η Εταιρεία από το 1956 μέχρι το 2009. Περισσότεροι από 60 Έλληνες καλλιτέχνες φιλοτέχνησαν έργα ειδικά για τα ημερολόγια.

Στην έκθεση που φέρει τον τίτλο: «Ιστορίες της Αθήνας: Έργα από την συλλογή της ΑΓΕΤ», εκτίθενται έργα οκτώ καλλιτεχνών από ημερολόγια που δημοσιεύθηκαν από το 1964 έως το 1998.

Η Αθήνα, λοιπόν, μέσα από τη ματιά των Γιάννη Τσαρούχη, Γιάννη Σπυρόπουλου, Γιώργη Βαρλάμου, Πέτρου Ζουμπουλάκη, Μαρίας Πωπ, Χρύσας Βέργη, Παναγιώτη Τέτση και Γιώργου Δρούτσα, σε μια μοναδική έκθεση.

«Η Τέχνη αποτελεί το όχημα που μπορεί να ταξιδέψει τον άνθρωπο σε άλλες εποχές και τα έργα που περιλαμβάνονται στην έκθεση “Ιστορίες της Αθήνας” ζωντανεύουν εικόνες μίας άλλης εποχής, εικόνες μιας άλλης Αθήνας», τονίζει ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Ηρακλής, Δημήτρης Χανής.

«Οι Ιστορίες της Αθήνας, όπως εκτυλίσσονται μέσα από τα έργα της έκθεσης, είναι βιώματα μιας πόλης που έχουμε μέσα μας είτε από τη βιωματική μας εμπειρία είτε από τις αφηγήσεις των δικών μας ανθρώπων. Είναι ιστορίες γνώριμες και εξαιρετικά οικίες», σημειώνει η ιστορικός Τέχνης Βένια Παστάκα.

«Η συλλογή της ΑΓΕΤ Ηρακλής αποτελεί μια ξεχωριστή περίπτωση τόσο για το μέγεθος και την ποικιλία της όσο και για την ποιότητα πολλών από τα έργα που περιέχει. Ένα εξαιρετικό παράδειγμα αποτελεί η έκθεση «Ιστορίες της Αθήνας», αναφέρει από την πλευρά του ο Κωνσταντίνος Παπαχρίστου, ιστορικός τέχνης του Μουσείου Μπενάκη.

Mε πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

«Τα Χρονικά της Νέας Υόρκης», μια τοιχογραφία με πάνω από 1.000 Νεοϋρκέζους

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal