Υποπτο κρούσμα για κορωναϊό στο Αττικόν: Σήμερα αναμένονται τα αποτελέσματα

File photo: Το νοσοκομείο “Αττικόν”. Φωτογραφία ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ




Σήμερα αναμένονται τα αποτελέσματα από το Ινστιτούτο Παστέρ για κρούσμα που θεωρείται ύποπτο για κορωναϊό στο Νοσοκομείο «Αττικόν».

Χθες Τρίτη, αρνητικό ήταν το δείγμα των εξετάσεων στις οποίες υπεβλήθη ασθενής στο νοσοκομείο Σωτηρία, τα κλινικά συμπτώματα του οποίο  κρίθηκαν «ύποπτα».

Aπό σήμερα το υπουργείο Υγείας καθιερώνει τακτική ενημέρωση των διαπιστευμένων συντακτών υγείας για τις εξελίξεις αναφορικά με το νέο κορωνοϊό, από τον εκπρόσωπο του Υπουργείου Υγείας και επιστημονικό συνεργάτη του ΕΟΔΥ, καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα.

Επίσης, ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) έχει αναρτήσει στην ιστοσελίδα του χρήσιμο οδηγό σχετικά με όσα πρέπει να γνωρίζουν οι πολίτες για τον ιό.

Στον ειδικό ενημερωτικό οδηγό απαντώνται βασικά ερωτήματα, όπως αν μπορεί κανείς να κολλήσει κορωνοϊό από κατοικίδιο ζώο, αν η χειρουργική μάσκα προστατεύει, πόσο επιβιώνει ο κορωνοϊός στις επιφάνειες και εάν είναι εύκολη η διάκρισή του από το κοινό κρυολόγημα και την εποχική γρίπη.

Τέλος, τηλεοπτικά σποτ και ραδιοφωνικά μηνύματα που προβάλλονται σε όλα τα ηλεκτρονικά μέσα, καθώς και ενημερωτικά φυλλάδια και αφίσες υπενθυμίζουν τους βασικούς κανόνες που πρέπει να τηρούμε όλοι ευλαβικά προστατεύοντας τους εαυτούς μας και τους γύρω μας:
– Πλένουμε συχνά και σχολαστικά τα χέρια μας με σαπούνι και νερό ή αλκοολούχο διάλυμα.
– Όταν βήχουμε ή φταρνιζόμαστε, καλύπτουμε το στόμα και τη μύτη μας με τον αγκώνα ή ένα χαρτομάντηλο και πλένουμε αμέσως μετά τα χέρια μας.
– Απορρίπτουμε το χαρτομάντηλο, αμέσως μετά τη χρήση, σε κλειστό κάδο.
– Αποφεύγουμε τις κοντινές επαφές όταν παρουσιάζουμε συμπτώματα κρυολογήματος (όπως βήχα, πυρετό, καταρροή, πονόλαιμο) ή με άτομα που παρουσιάζουν αυτά τα συμπτώματα.
– Αν παρουσιάζουμε συμπτώματα πυρετού, βήχα ή δυσκολίας στην αναπνοή και έχουμε ταξιδιωτικό ιστορικό σε πληττόμενη περιοχή, επικοινωνούμε με το γιατρό μας ή με τον ΕΟΔΥ (τηλ. 210 5212054) και παραμένουμε σπίτι μας.
– Αν παρουσιάζουμε συμπτώματα κατά τη διάρκεια ταξιδιού, ενημερώνουμε αμέσως το πλήρωμα και αναζητούμε ιατρική βοήθεια.
– Πλένουμε τα χέρια μας: όταν μαγειρεύουμε, όταν φροντίζουμε ασθενείς, όταν ερχόμαστε σε επαφή με ζώα.
– Εμπιστευόμαστε τους ειδικούς και τους επιστήμονες για την πληροφόρησή μας.

Mε πληροφορίες από i efimerida, 
Πρώτο Θέμα

ΠΟΥ: Οι χώρες σε όλον τον κόσμο πρέπει να προετοιμαστούν για επιδημία του κοροναϊού

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: