Ιδού η απόδειξη για την εμπλοκή της Άγκυρας στις μεταναστευτικές ροές: Χάρτης με οδηγίες για διαδρομές προς Ελλάδα στα αραβικά

Ο χάρτης με τις οδηγίες με τις διαδρομές προς Ελλάδα και Ευρώπη. Πηγή φωτογραφίας @TRTArabi




Μια ακόμη απόδειξη της επίσημης εμπλοκής της Άγκυρας στην προώθηση των μεταναστευτικών και προσφυγικών ρευμάτων προς τα ελληνικά σύνορα είχαμε σήμερα.

Είναι η ανάρτηση της τουρκικής κρατικής τηλεόρασης στα αραβικά που δείχνει χάρτη με τις «διαδρομές» που οδηγούν από το τουρκικό έδαφος στην Γαλλία και άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Στην ανάρτηση της η TRT στον αραβόφωνο λογαριασμό στο twitter εμφανίζει τον χάρτη ο οποίος οδηγεί σε τέσσερα ελληνικά νησιά και στον Έβρο.

Έτσι δίνεται ουσιαστικά το σύνθημα όχι μόνο στους παράνομους μετανάστες και πρόσφυγες που βρίσκονται στο τουρκικό έδαφος αλλά και σε όλα τα κυκλώματα διακινητών ανά τον κόσμο, να κατευθύνουν τις ροές προς τα ελληνοτουρκικά σύνορα.

Καθώς μάλιστα και οι χθεσινές μετακινήσεις μεταναστών προς τα ελληνικά σύνορα έγιναν με τουρκική «κρατική» στήριξη και χορηγία, δίνεται το σύνθημα ότι η Τουρκία όχι μόνο δεν εμποδίζει αλλά διευκολύνει όσους θέλουν να μετακινηθούν παράνομα προς την Ελλάδα.

Πηγή: Liberal

Ερντογάν: Δεν θα κλείσουμε τις πόρτες, σας έρχονται 30.000 – “Φύγετε απ’ το δρόμο μας” απείλησε τον Πούτιν

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: