Η ζωή εν τάφω: Ενα εκατομμύριο οι εκτοπισμένοι άμαχοι, κάποιοι ζουν σε λαγούμια της εμπόλεμης Ιντλίμπ [photos]

Αμαχοι, στην πλειονότητά τους παιδιά, ζουν σε υπόγεια καταφύγια, κάτω απ’ τη γη της Ιντλίμπ – το θέατρο των σκληρότερων μαχών στη Συρία. EPA/YAHYA NEMAH




Περισσότεροι από 948.000 άνθρωποι εκτοπίστηκαν στη βορειοδυτική Συρία από τον Δεκέμβριο εξαιτίας των συγκρούσεων που μαίνονται, ανακοίνωσε σήμερα ο ΟΗΕ.

«Πάνω από 948.000 άνθρωποι εκτιμάται ότι έχουν εκτοπιστεί από την 1η Δεκεμβρίου. Αυτό σημαίνει σχεδόν 180.000 οικογένειες, περισσότερες από 195.000 γυναίκες και περισσότερα από 560.000 παιδιά», επεσήμανε σε ανάρτησή του στο Twitter το Γραφείο Συντονισμού Ανθρωπιστικών Υποθέσεων του ΟΗΕ (Ocha).

Η ανακοίνωση του πιο πρόσφατου απολογισμού γίνεται λίγο πριν τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ αργότερα σήμερα με θέμα την κατάσταση στη βορειοδυτική Συρία.

Πολλές ανθρωπιστικές οργανώσεις αλλά και χώρες προειδοποιούν για τη ραγδαία αύξηση του αριθμού των εκτοπισμένων στην περιοχή.

Μια τρομακτική ιδέα για τις συνθήκες στις οποίες προσπαθούν να επιζήσουν οι εκτοπισμένς οικογένειες δίνουν οι εικόνες που ήρθαν στο φως από τον φωτογράφο YAHYA NEMAH ο οποίος βρέθηκε στην επαρχία Ιντλίμπ και μάλιστα στην απίστευτη κατασκευή υπόγειων καταφυγίων που έχουν δημιουργηθεί εκεί.

Πρόκειται για καταφύγια στο χωριό Ταλτούνα, 17 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της πόλης Ιντλίμπ. Η φωτογράφιση έγινε στις 22 Φεβρουαρίου 2020.

Σύμφωνα με τοπικές πηγές που επικαλείται ο φωτογράφος, εννιά οικογένειες με 38 παιδιά οι οποίες έφυγαν από την ανατολική ύπαιθρο της Ιντλίμπ και από την δυτική ύπαιθρο του Χαλεπιού ζούν τώρα στα δυο αυτά υπόγεια καταφύγια.

Οι φωτογραφίες τα λένε όλα:

 

EPA/YAHYA NEMAH
EPA/YAHYA NEMAH
EPA/YAHYA NEMAH
EPA/YAHYA NEMAH
EPA/YAHYA NEMAH
EPA/YAHYA NEMAH

Με πληροφορίες από dpa-AFP μέσω ΑΠΕ – ΜΠΕ
Δαμασκός, Συρία

Νέοι λεονταρισμοί του ηττώμενου Ερντογάν: Απειλεί Άσαντ και Ρωσία, προαναγγέλλοντας αντεπίθεση

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: