Οι βραχονησίδες «δεν είναι το πλάνο της κυβέρνησης», ξεκαθαρίζει ο Γιώργος Κουμουτσάκος

File Photo: Ο αναπληρωτής υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Γιώργος Κουμουτσάκος στην εκδήλωση για την «Προσφυγική και Μεταναστευτική Κρίση: Υπάρχει Λύση;» που διοργανώωσε ο Όμιλος Ιδεών «Τhe Catalyst» πριν από λίγες μέρες στην Αθήνα . ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ
“Δεν είναι το πλάνο της κυβέρνησης” η κατασκευή κλειστών κέντρων σε βραχονησίδες τόνισε σήμερα σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο αναπληρωτής υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Γιώργος Κουμουτσάκος.

Όπως εξήγησε ο κ. Κουμουτσάκος, υπήρξαν κάποιες σκέψεις σε τοπικό επίπεδο στη Λέσβο «κυρίως για ένα νησί κοντά στην ακτή να χρησιμοποιηθεί. Αυτό απαιτεί εξ υπαρχής μεγάλες δομές, εκ θεμελίων διαμόρφωση του κέντρου, θα πάρει πάρα πολύ χρόνο, την ώρα που θα έχουμε τις πιέσεις, αυτό δεν μπορεί να γίνει» και πρόσθεσε ότι «εν πάσει περιπτώσει η κυβέρνηση έχει διαμορφώσει την πολιτική της και αυτήν θα κάνει. Είναι επεξεργασμένη πολιτική, προχωράμε με δημοκρατική αυστηρότητα».

Ο αναπληρωτής υπουργός παρατήρησε ότι τη Δευτέρα «προχωρά κανονικά η απόφαση της κυβέρνησης» και σημείωσε ότι «έχουμε φτάσει σε ένα σημείο που πρέπει η χώρα να αντιμετωπίσει μια επείγουσα κατάσταση αφού έχει συνομιλήσει πολύ με τις τοπικές κοινωνίες». Συμπλήρωσε εξάλλου ότι «θέλουμε να πάμε με τρόπο που διασφαλίζεται η απόλυτη ηρεμία και συνεργασία των τοπικών κοινωνιών. Αυτή είναι η πρόθεσή μας, αλλά η πολιτική μας θα προχωρήσει».

Τέλος, σχετικά με τον υπό συζήτηση προϋπολογισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το προσφυγικό, ο ίδιος διευκρίνισε ότι «περιμένουμε να δούμε την τελική διαπραγμάτευση, αλλά αυτό που φαίνεται να συμβαίνει είναι ότι σε σχέση με το αρχικώς προταθέν ποσό των 31 δισεκατομμυρίων ευρώ, θα πάμε στα 21 δισεκατομμύρια, τα οποία όμως είναι πολύ περισσότερα από τον προηγούμενο προϋπολογισμό».

ΑΠΕ-ΜΠΕ / Μ.Κ.
Αθήνα, Ελλάδα

Αδιαπραγμάτευτες ΚΑΠ και Πολιτική Συνοχής δήλωσε ο Μητσοτάκης μετά την έκτακτη Σύνοδο

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal


Latest of HellasJournal