Η Τουρκία δεν είναι χρήσιμη για την επίλυση της κρίσης στη Συρία, λέει ο πιο στενός σύμβουλος του Τραμπ!

Ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου, Robert C. O’Brien, απαντά σε ερωτήσεις της δημοσιογράφου του CBS, Μάργκαρετ Μπρένναν. Photo via Twitter, @BarryPavel




Ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου, Robert C. O’Brien, δήλωσε την Τετάρτη ότι η Τουρκία δεν βοήθησε να αποτραπεί μια ανθρωπιστική κρίση στο Ινλίμπ, στο τελευταίο σημείο της Συρίας, όπου δρουν αντάρτες, αντίπαλοι του προέδρου αλ Άσαντ.

Ως γνωστό, η Τουρκία και η Ρωσία υπέγραψαν συμφωνία για την αποτροπή της επίθεσης της συριακής κυβέρνησης στο Ιντλίμπ τον Σεπτέμβριο του 2018 υπό την προϋπόθεση ότι η Άγκυρα θα εκκαθαρίσει εξτρεμιστικές ομάδες από τη βόρεια επαρχία. Η Τουρκία δημιούργησε 12 στρατιωτικά παρατηρητήρια γύρω από την επαρχία σύμφωνα με τους όρους της συμφωνίας.

“Εκφράζουμε παράπονα για ότι συμβαίνει στο Ιντλίμπ και την κρίση των προσφύγων που λαμβάνει χώρα στη Συρία. Ο Άσαντ είναι ένας πολύ κακός παράγοντας, οι Ιρανοί μέχρι τα αυτιά τους είναι τρομακτικοί «ηθοποιοί», οι Ρώσοι δεν βοηθούν την κατάσταση και οι Τούρκοι επίσης δεν βοηθούν την κατάσταση”, δήλωσε ο O’Brien σε ομιλία του στην αμερικανική δεξαμενή σκέψης, Atlantic Council.

“Ο Πρόεδρος Ερντογάν και ο Πρόεδρος Πούτιν, που έχουν μια ενδιαφέρουσα σχέση, είναι μερικές φορές οι καλύτεροι φίλοι και μερικές φορές δεν είναι. Εναπόκειται πραγματικά σε αυτούς να εργαστούν για να αλλάξουν την κατάσταση”, δήλωσε ο αξιωματούχος των ΗΠΑ.

“Δεν νομίζω ότι θα παρέμβουμε στρατιωτικά στο Ιντλίμπ για να εξισορροπήσουμε αυτή την κακή κατάσταση”, είπε όταν ρωτήθηκε για την πιθανότητα επέμβασης των ΗΠΑ στη Συρία.

Σημειώνουμε ότι ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο είχε δηλώσει προχθές ότι η Αμερική θα υποστηρίξει τη σύμμαχό της Τουρκία. Η ΕΙΔΗΣΗ ΕΔΩ

Ο Μενέντεζ παίζει στα δάκτυλα τους Αμερικανούς αξιωματούχους: Το μάθημα για την παραβατική Τουρκία

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: