Η συνεργασία Βρετανίας – Huawei δεν θα πλήξει τις διαπραγματεύσεις με ΗΠΑ λέει σύμβουλος του Τραμπ

File Photo: Δεν θα επηρεαστούν οι εμπορικές διαπραγματεύσεις ΗΠΑ – Βρετανίας εξαιτίας της Huawei λέει ο οικονομικός σύμβουλος του Λευκού Οίκου. EPA, EMILIO NARANJO




Η απόφαση της Βρετανίας να συνεργαστεί με τη Huawei δεν θα πλήξει τις διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ, διαβεβαιώνει ο οικονομικός σύμβουλος του Λευκού Οίκου.

Ο οικονομικός σύμβουλος του Λευκού Οίκου Λάρι Κούντλοου, διαβεβαίωσε σήμερα ότι η απόφαση της βρετανικής κυβέρνησης να παραχωρήσει στην κινεζική εταιρεία Huawei περιορισμένο ρόλο στην ανάπτυξη του δικτύου 5G, παρά τις ανησυχίες της Ουάσινγκτον, δεν θα αποτελέσει εμπόδιο στις προσπάθειες για την επίτευξη μιας εμπορικής συμφωνίας μεταξύ Βρετανίας και ΗΠΑ.

«Θα συνεργαστούμε με τους Βρετανούς εξαδέλφους μας για το 5G. Πιστεύουμε ότι μπορούμε να εργαστούμε μαζί τους και να τους δείξουμε τις επιλογές. Θα μας άρεσε πολύ να πετύχουμε μια συμφωνία ελευθέρου εμπορίου», είπε ο Κούντλοου σε συνέντευξή του στο Fox Business Network.

Στην ερώτηση αν η πρόσφατη τεταμένη τηλεφωνική επαφή του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ με τον Βρετανό πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον για το θέμα της Huawei μπορεί να διαταράξει τη σχεδιαζόμενη συμφωνία, ο Κούντλοου απάντησε αρνητικά. Αμφισβήτησε μάλιστα το δημοσίευμα της εφημερίδας Financial Times, σύμφωνα με το οποίο ο Τραμπ έπαθε «αποπληξία» μιλώντας με τον Τζόνσον. «Ξέρω ότι υπάρχουν πολλά επίθετα που χαρακτηρίζουν αυτό το τηλεφώνημα. Δεν νομίζω ότι είναι ακριβής» η περιγραφή, τόνισε.

Παρά τις διαβεβαιώσεις του Κούντλοου πάντως, ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Μάικ Πενς άφησε να εννοηθεί ότι η απόφαση του Λονδίνου για τη Huawei θα μπορούσε να πλήξει τις μελλοντικές εμπορικές διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο χωρών. Όταν ρωτήθηκε για το θέμα, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο CNBC, ο Πενς απάντησε: «Θα δούμε».

Με πληροφορίες από Reuters via ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ουάσινγκτον, ΗΠΑ

 

Απότομες μεταβολές στην παγκόσμια οικονομία λόγω κοροναϊού στην Κίνα προβλέπει η Fed

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: