Η Λευκωσία αναζητά… ηθικούς hackers: Γίνονται δεκτοί και αυτοδίδακτοι σε θέματα κυβερνοασφάλειας

File Photo: Με επικεφαλής τη γερμανική αστυνομία του Ανόβερου, στην επιχείρηση συμμετείχαν ερευνητές από πολλές χώρες της ΕΕ, καθώς και ομόλογοί τους από τη Βρετανία, τον Καναδά, την Ουκρανία και τις ΗΠΑ. Φωτογραφία: ΚΥΠΕ




«Ηθικούς» χάκερ, οι οποίοι θα διακριθούν σε διαγωνισμό κυβερνοασφάλειας μέσω ίντερνετ στην Κύπρο και όσοι διακριθούν θα εκπροσωπήσουν την Κύπρο σε πανευρωπαϊκό διαγωνισμό κυβερνοασφάλειας, αναζητά ο Κυπριακός Σύνδεσμος Πληροφορικής.

Πρόκειται για τον 3ο κατά σειρά Παγκύπριο Διαγωνισμό Κυβερνοασφάλειας που διοργανώνει ο Κυπριακός Σύνδεσμος Πληροφορικής (Cyprus Computer Society – CCS), μέσα από τον οποίο θα συσταθεί η Εθνική Ομάδα που θα εκπροσωπήσει την Κύπρο στον αντίστοιχο Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό (ECSC).

Όπως γράφει ο Φιλελεύθερος, ο διαγωνισμός CCSC τελεί υπό την αιγίδα της Αρχής Ψηφιακής Ασφάλειας και του Ψηφιακού Πρωταθλητή, έχει εγκριθεί από το υπουργείο Παιδείας, με στρατηγικό συνεργάτη τη Cyta.

Ο Παγκύπριος Διαγωνισμός CCSC θα διεξαχθεί διαδικτυακά από 1-15 Μαρτίου 2020 και οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να κάνουν την εγγραφή τους στην ιστοσελίδα του διαγωνισμού www.ccsc.org.cy το αργότερο μέχρι τις 24 Φεβρουαρίου 2020.

  • Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε άτομα ηλικίας ηλικίας 14 -25 χρονών – μαθητές, φοιτητές, επαγγελματίες, ηθικούς hackers, ερευνητές ασφαλείας, αλλά και αυτοδίδακτους στον τομέα της κυβερνοασφάλειας.

Οι επιτυχόντες στον διαγωνισμό θα προετοιμαστούν από ομάδα μεντόρων και μέσα από περαιτέρω εκπαίδευση θα συσταθεί η Κυπριακή Ομάδα που θα συμμετάσχει στον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό Κυβερνοασφάλειας (ECSC), ο οποίος θα διεξαχθεί τον Νοέμβριο 2020 στην Αυστρία.

  • Ο διαγωνισμός ECSC είναι μια πρωτοβουλία του Ευρωπαϊκού Οργανισμού για την Ασφάλεια Δικτύων και Πληροφοριών (ENISA) και στόχο έχει την ενδυνάμωση των ταλέντων του Cyber Security στην Ευρώπη και τη σύνδεσή τους με ηγετικούς οργανισμούς του τομέα.

Την κυπριακή ομάδα προετοιμάζουν μέντορες-εθελοντές, οι οποίοι, μεταξύ άλλων, αναλαμβάνουν τη θεματοθέτηση του διαγωνισμού, την επιλογή των υποψηφίων και εκπαίδευση των νικητών.

Οι μέντορες είναι ειδικοί κυβερνασφάλειας που προέρχονται από ιδιωτικούς και δημόσιους οργανισμούς και πανεπιστήμια και προσφέρουν αφιλοκερδώς τον χρόνο και τις ικανότητες τους. Νικητές του διαγωνισμού για το 2019 ήταν η ομάδα της Ρουμανίας και το 2018 αυτοί της Γερμανίας.

Φιλελεύθερος-Πέτρος Θεοχαρίδης

Συμμορφώθηκε σε 37 από 40 αξιολογήσεις για καταπολέμηση ξεπλύματος χρήματος η Κύπρος, λέει η Moneyval

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: