Η κυβέρνηση ασχολείται με το …ποδόσφαιρο: Συναντήσεις Γεραπετρίτη με παράγοντες και ποδοσφαιριστές

File Photo: Στιγμιότυπο από το ντέρμπι της 12ης αγωνιστικής της Super League, ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΟΣΧΑΝΔΡΕΟΥ




Σειρά επαφών με στελέχη από τον χώρο του ποδοσφαίρου θα έχει ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, για την αντιμετώπιση των παθογενειών.

Ενημερωτικού χαρακτήρα ήταν η συνάντηση του υπουργού Επικρατείας, Γιώργου Γεραπετρίτη, με τον Ντέμη Νικολαιδη στο Μέγαρο Μάξιμου – όπως άλλωστε και όλες όσες έχουν πραγματοποιηθεί τις τελευταίες μέρες με ανθρώπους από τον χώρο του ποδοσφαίρου – με στόχο την επανεκκίνηση του επαγγελματικού ποδοσφαίρου, ύστερα από την πρωτοβουλια που ανέλαβε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο υπουργός Έπικρατείας έχει αναλάβει να μεταβεί στο εξωτερικό προκειμένου να συναντήσει τους επικεφαλής των FIFA και UEFA για να συζητηθεί το πλαίσιο υλοποίησης της κυβερνητικής πρωτοβουλίας. Οι συναντήσεις έχουν ήδη ζητηθεί, αλλά ακόμη δεν έχουν οριστικοποιηθεί οι ημερομηνίες.

Στόχος, άλλωστε, είναι να έλθουν άμεσα στην Αθηνα οι εκπρόσωποι των δύο οργάνων, μετά από την πρόσκληση του πρωθυπουργού για να συμφωνηθεί το πλαίσιο του Μνημονίου επανεκκίνησης του ποδοσφαίρου (όργανα, διαδικασίες και πρόσωπα).

Νωρίτερα με πρωτοβουλία της διοίκησης του ΑΣ ΠΑΟΚ πραγματοποιήθηκε προγραμματισμένη ενημερωτική συνάντηση με βουλευτές της Α’ και Β’ Περιφέρειας Νομού Θεσσαλονίκης, αππο την οποία απείχαν οι βουλευτές της Ν.Δ.

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΕΘΝΟΣ:

Σημαντικές επαφές με παράγοντες και εξέχουσες προσωπικότητες από τον χώρο του ποδοσφαίρου έχει ο Γιώργος Γεραπετρίτης, «δεξί χέρι» του πρωθυπουργού και υπουργός Επικρατείας, τις οποίες φιλοδοξεί να ολοκληρώσει μέχρι το προγραμματισμένο ταξίδι του στην έδρα της FIFA στην ελβετική πόλη Νιόν.

Μέσα από αυτή τη διαδικασία, η κυβέρνηση θέλει να αλλάξει το τοπίο στο χώρο του ποδοσφαίρου – μετά τα όσα τραγελαφικά έχουν γίνει επί ημερών Αυγενάκη – και να διασφαλίσει ότι θα έχει απτό δείγμα γραφής προθέσεων και καταστάσεων έως την κρίσιμη αναμέτρηση ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός, η οποία θα διεξαχθεί στην Τούμπα. Μέχρι τότε είναι πολύ πιθανό ο κ Μητσοτάκης να έχει ήδη συναντήσει τα στελέχη της FIFA και της UEFA.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, η κυβέρνηση επιθυμεί την επίσπευση των εξελίξεων ούτως ώστε να προχωρήσει το συντομότερο δυνατόν στο μνημόνιο που προανήγγειλε από το βήμα της Βουλής ο Κυριάκος Μητσοτάκης και το οποίο θα αποτελέσει τον οδικό χάρτη για την επόμενη μέρα του ποδοσφαίρου.

Οπως αναφέρουν πληροφορίες ο κύριος Γεραπετρίτης θα κάνει ξεκάθαρο προς τις διεθνείς διοργανώτριες αρχές ότι από τη στιγμή που υπογράφει το μνημόνιο θα έχουν πλήρη πολιτική κάλυψη από την κυβέρνηση να κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους για να εφαρμοστούν τα όσα θα συμφωνηθούν.

Στο πλάνο της κυβέρνησης περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων τα εξής:

  • Αλλαγή στο οργανόγραμμα και στον τρόπο που διοικείται
  • Αλλαγη στον τρόπο εκλογής του προέδρου της ΕΠΟ
  • Αλλαγή στον τρόπο εφαρμογής του πειθαρχικού κώδικα και απονομής της αθλητικής δικαιοσύνης
  • Αλλαγή στον τρόπο ορισμού των διαιτητών.

Το ερώτημα βεβαίως είναι με ποιον τρόπο θα διασφαλιστούν όλα τα παραπάνω. Τα περισσότερα εξ αυτών (αλλαγή στην ΕΠΟ, αλλαγή στη διαιτησία) αποτελούν αιτήματα που τίθενται από τον Ολυμπιακό τον τελευταίο 1,5 και πλέον χρόνο, με αποκορύφωμα βέβαια τη φετινή σεζόν.

Η κυβέρνηση θέλει να πάρει στα χέρια της την κατάσταση, δηλώνει πως επιθυμεί την ισονομία, αλλά οι χειρισμοί και οι επιλογές θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικές για να μην επιστρέψει το ελληνικό ποδόσφαιρο στην εποχή της «κανονικότητας», στις εποχές της «παράγκας» και της «συμμορίας»

Με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

Χωρίς βουλευτές της ΝΔ συνάντηση για τις εξελίξεις στο ποδόσφαιρο, με πρωτοβουλία ΠΑΟΚ

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: