Οι ΗΠΑ σκέφτονται ανταλλαγή πληροφοριών και αποστολή υλικού στην Τουρκία: Όχι στρατιωτική δράση…

File Photo: Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο. State Department Photo by Ron Przysucha




Οι Ηνωμένες Πολιτείες επιδιώκουν να βοηθήσουν την Άγκυρα και να την υποστηρίξουν επειγόντως εναντίον των δυνάμεων της συριακής κυβέρνησης στην επαρχία Idlib της Συρίας με την ανταλλαγή πληροφοριών και εξοπλισμού, ανέφερε ανώτερος αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ την Παρασκευή.

“Εργαζόμαστε για τρόπους υποστήριξης των Τούρκων, και αυτό ΔΕΝ θα περιλαμβάνει στρατιωτικές κινήσεις από αμερικανικές μονάδες”, δήλωσε ο αξιωματούχος στους δημοσιογράφους, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

  • “Ως σύμμαχος του ΝΑΤΟ και κύριος εταίρος στρατιωτικών αγορών, έχουμε διάφορες σχέσεις ανταλλαγής πληροφοριών και εξοπλισμού με τους Τούρκους. Εξετάζουμε τι μπορούμε να κάνουμε επειγόντως τώρα για να τους βοηθήσουμε», είπε ο αξιωματούχος.

Είναι φανερό από την παραπάνω δήλωση ότι ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν έλαβε αρνητική απάντηση από τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, στο αίτημα του για στρατιωτική υποστήριξη των ΗΠΑ, στον πόλεμο που διεξάγει η Τουρκία στη Συρία.

Σύμφωνα με άλλες πηγές:

Οι εκκλήσεις για επιθετική στρατιωτική δράση της Αμερικής για την ενίσχυση της συμμάχου της στο ΝΑΤΟ πιθανόν να πέσουν σε ώτα μη ακουόντων, καθώς ο Λευκός Οίκος και το Πεντάγωνο εξακολουθούν να αναζητούν οριστική έξοδο από την κρίση του εμφυλίου πολέμου στη Συρία.

Τα συλλυπητήρια του Τραμπ στον Ερντογάν: Καταδίκασε την επίθεση της Συρίας εναντίον των Τούρκων στρατιωτών

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: