Η επισκόπηση των κυπριακών εφημερίδων του Σαββάτου: Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι

FILE PHOTO: Πρωτοσέλιδα κυπριακών εφημερίδων. ΚΥΠΕ




Η απόφαση για αναστολή της λειτουργίας ορισμένων οδοφραγμάτων ως μέτρο πρόληψης για τον κορωναϊό είναι το θέμα που κυριαρχεί στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων σήμερα. Αλλά θέματα που προβάλλονται είναι η μεγάλη φωτιά σε νοσοκομείο στα κατεχόμενα, οι εξελίξεις στην Ιντλίμπ και οι τιμές για το σαρακοστιανό τραπέζι.

Η «Αλήθεια» στεγάζει το κύριό της θέμα κάτω από τον τίτλο «Ο φόβος έκλεισε οδοφράγματα» και προβάλλει τις δηλώσεις του Υπουργού Υγείας ότι δεν είναι θέμα αν θα υπάρξει περιστατικό στην Κύπρο, αλλά πότε και ότι η απόφαση λαμβάνεται για προστασία ολόκληρου του πληθυσμού. Αλλού αναφέρει ότι κορυφώνεται η ένταση στην Ιντλίμπ και η περιοχή είναι σε εμπόλεμη κατάσταση. Η «Α» προβάλλει ακόμη την μεγάλη πυρκαγιά σε νοσοκομείο στα κατεχόμενα με δύο νεκρούς.

«Ο ιός της ανοησίας έκλεισε το οδόφραγμα» τιτλοφορεί το κύριό του θέμα ο «Πολίτης» αναφέροντας πως η πολιτική απόφαση της κυβέρνησης λήφθηκε χωρίς επιστημονική βάση και πως αμφισβητείται έντονα η αποτελεσματικότητα της αναστολής λειτουργίας των οδοφραγμάτων. Αλλού αναφέρει πως ασκήθηκε δίωξη εναντίον γυναικολόγου για θάνατο 31χρονης το 2012. Επίσης ο «Π» αναφέρει σε άλλο θέμα πως νομίμως ηχογραφήθηκε ο ποδοσφαιριστής Λαρένα και πως η παρακολούθηση έγινε στην Ισπανία, στη βάση νόμου.

Κάτω από τον τίτλο «Κτύπησε ο ιός τα οδοφράγματα» στεγάζει το κύριό του θέμα ο «Φιλελεύθερος» αναφέροντας πως λήφθηκαν δύσκολες αποφάσεις στη μάχη για προστασία από τον ιό και ότι πέντε υπουργοί θα συνεδριάζουν καθημερινά. Αλλού αναφέρει ότι εκδόθηκαν έξι άδειες για γεωτρήσεις σε ΕΝΙ-TOTAL. Επίσης ο «Φ» σε άλλο ρεπορτάζ αναφέρει ότι χάος σημειώνεται σε Έβρο και νησιά από την απόφαση του Ερντογάν να ανοίξει τα σύνορα με εκατοντάδες πρόσφυγες να επιχειρούν να εισέλθουν στην Ελλάδα.

Με τίτλο «Προεδρικός ιός κλείνει οδοφράγματα» η «Χαραυγή» στο κύριό της θέμα αναφέρει ότι χωρίς καμία διαβούλευση με τα κόμματα και χωρίς καμία συνεννόηση με την τ/κ ηγεσία η Κυβέρνηση αποφάσισε να κλείσει τέσσερα οδοφράγματα και ότι πολίτες διαμαρτύρονται σήμερα αυθόρμητα στο οδόφραγμα της οδού Λήδρας. Αλλού αναφέρει ότι έζησαν εφιαλτικές στιγμές ασθενείς στην πυρκαγιά στο νοσοκομείο της κατεχόμενης Λευκωσίας. Η «Χ» προβάλλει επίσης τη στάση των Αβέρωφ Νεοφύτου και Χάρη Λοϊζίδη για την κατάσταση στο ποδόσφαιρο και διερωτάται γιατί νιώθουν τόσο άβολα.

«Κλείνουν τέσσερα σημεία διέλευσης» τιτλοφορεί το κύριό της θέμα η  αγγλόγλωσση ‘’Cyprus Mail’’ αναφέροντας ότι παρά τις αντιδράσεις η Κυβέρνηση υπεραμύνεται της απόφασης ως μέτρο για να σταματήσει την εξάπλωση του κορωνοϊού. Αλλού αναφέρεται στην κατάσταση στην Ιντλίμπ και την δήλωση Ερντογάν για τους πρόσφυγες που μπορούν να περάσουν σε ευρωπαϊκό έδαφος. Επίσης αναφέρεται σε δηλώσεις του ΓΓ του ΑΚΕΛ με αφορμή τον κώδικα δεοντολογίας για τους Βουλευτές.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ/ΚΧΡ/ΑΧΡ
Λευκωσία, Κύπρος

Πρώτη στο δυναμικό κοινό και στο σύνολο την Πέμπτη η εκπομπή «Ώρα Ελλάδος»: Δεύτερος ο Ant1

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: