Η επισκόπηση των κυπριακών εφημερίδων του Σαββάτου: Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι

FILE PHOTO: Πρωτοσέλιδα κυπριακών εφημερίδων. Πηγή: ΚΥΠΕ




Οι αντεγκλήσεις για την ΑΟΖ της Κύπρου και οι πληροφορίες περί διχοτόμησής της, τα κόκκινα δάνεια των ΠΕΠ, η καταδίκη Λουρουτζιάτη και άλλων δύο στην υπόθεση των ΧΥΤΥ-ΧΥΤΑ, ο καλπασμός του κωρονοϊού, οι προκλήσεις των Τούρκων στην προσπάθεια επιδιόρθωσης του ιστορικού καφενείου Spitfire στη Λευκωσία, η κατάσταση με τον φράγμα στον Διπόταμο και τα περί ιδιωτικοποίησης της Cyta είναι τα βασικά θέματα στα πρωτοσέλιδα του σημερινού Τύπου.

Η «Αλήθεια» στεγάζει το κύριό της θέμα κάτω από τον τίτλο «Κίνηση – ματ του ΔΗΣΥ» και γράφει πως με επιστολή στον Πρόεδρο της Βουλής, Δημήτρη Συλλούρη, ο ΔΗΣΥ ζητά διορισμό ανεξάρτητου οίκου για εξέταση διαγραφών δανείων ΠΕΠ. Αλλού γράφει για σκληρή γλώσσα του Προέδρου της Δημοκρατίας κατά του ΓΓ του ΑΚΕΛ με αφορμή τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας περί πληροφοριών ότι ο Πρόεδρος ζήτησε μελέτη για διχοτόμηση της ΑΟΖ, κάτι που το Προεδρικό διαψεύδει. Επίσης η «Α» αναφέρεται στην καταδίκη του τέως δημάρχου Λάρνακας Ανδρέα Λουρουτζιάτη και άλλων δύο στην υπόθεση των ΧΥΤΥ-ΧΥΤΑ.

«Νόμος για ταχύπλοα μπάζει και σκοτώνει» τιτλοφορεί το κύριό του θέμα ο «Πολίτης» που γράφει ότι τη γύμνια της Κυπριακής Δημοκρατίας αποκαλύπτει η αγωγή που κατέθεσε η οικογένεια Κινέζας που σκοτώθηκε σε ατύχημα με ταχύπλοο και απαιτεί αποζημιώσεις ύψους 2 εκ. Αλλού αναφέρεται σε νομοσχέδιο που θέτει μπλόκο στις απάτες στον ΦΠΑ. Ο «Π» προβάλλει αλλού τις αντεγκλήσεις στο πλαίσιο της δημόσιας συζήτησης για τα περί διχοτόμησης της ΑΟΖ.

Κάτω από τον τίτλο «Κορυφώνουν τον εμφύλιο» «Ο Φιλελεύθερος» γράφει στο κύριό του θέμα ότι ο Πρόεδρος έδωσε απαντήσεις στα περί μελέτης διχοτόμησης της ΑΟΖ και ότι το ΑΚΕΛ επιμένει ενώ παρέμβαση έκανε και ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ. Αλλού ο «Φ» αναφέρει πως οι αρμόδιοι αδειάζουν νερό από το φράγμα στο Διπόταμο για προστασία περιουσιών σε περίπτωση υπερχείλισης. Σε άλλο θέμα γράφει ότι ρέουν κτηνοτροφικά λύματα σε κατοικημένες περιοχές.

«Προκαλούν ξανά για ιδιωτικοποίηση της Cyta» τιτλοφορεί το κύριό της θέμα η «Χαραυγή» που γράφει ότι η ΣΗΔΗΚΕΚ – ΠΕΟ έστειλε αυστηρό μήνυμα στην Κυβέρνηση να εγκαταλείψει τα σχέδια ιδιωτικοποίησης του οργανισμού με αφορμή νέες δηλώσεις του ΥΠΟΙΚ. Αλλού αναφέρει ότι τα νοσοκομεία αιμορραγούν με τη φυγή γιατρών. Η «Χ» προβάλλει ακόμη τις αντιπαραθέσεις για τα περί διχοτόμησηw της ΑΟΖ.

«Καταδικαστική ετυμηγορία για πρώην Δήμαρχο» είναι ο τίτλος του κυρίου θέματος της αγγλόγλωσσης ‘’Cyprus Mail’’ που αναφέρεται στην καταδίκη του τέως Δημάρχου Ανδρέα Λουρουτζιάτη και άλλων δύο στην υπόθεση των ΧΥΤΥ-ΧΥΤΑ. Αλλού προβάλλει τα μέτρα για αντιμετώπιση των στημένων αγώνων στο ποδόσφαιρο. Επίσης προβάλλονται οι προκλήσεις του τουρκικού στρατού στις προσπάθειες επιδιόρθωσης του καφενείου Spitfire στην Πύλη Πάφου.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ – Κυριακή Χριστοδούλου
ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία

Η επισκόπηση των ελληνικών εφημερίδων του Σαββάτου: Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: