Η επισκόπηση των κυπριακών εφημερίδων της Τετάρτης: Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι

FILE PHOTO: Πρωτοσέλιδα κυπριακών εφημερίδων. ΚΥΠΕ




Οι συλλήψεις για τα στημένα παιχνίδια στο ποδόσφαιρο, η κατάσταση και το κλίμα στην ΕΔΕΚ μετά τη διαγραφή του Ευρωβουλευτή Δημήτρη Παπαδάκη, η ανακοίνωση του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών σχετικά με το Κραν Μοντάνα και οι εξελίξεις γύρω από το ΓεΣΥ, είναι τα κύρια θέματα στον Τύπο σήμερα.

Η «Αλήθεια» με τίτλο «Χειροπέδες στο ποδόσφαιρο» γράφει ότι η Αστυνομία συνέλαβε διαιτητή και πρόεδρο ποδοσφαιρικής ομάδας για τα στημένα παιχνίδια. Σε άλλο θέμα γράφει για εκστρατεία απειλών και εκφοβισμού των Τ/κ από ανθρώπους της Άγκυρας για να μην ψηφίσουν τον Μουσταφά Ακιντζί. Αλλού αναφέρεται στο λουλούδι Κρόκος του Χάρτμαν, το σπάνιο φυτό της Κύπρου που ανθίζει τον Φλεβάρη.

Ο «Πολίτης» γράφει στο κύριο του θέμα ότι δύο πρόσωπα, ένας πρόεδρος ποδοσφαιρικής ομάδας και ένας διαιτητής συνελήφθησαν για το ποδοσφαιρικό τσίρκο – όπως αναφέρει – σε αγώνα. Σε άλλο θέμα γράφει ότι το κλίμα στην ΕΔΕΚ μετά τη διαγραφή Παπαδάκη είναι εκρηκτικό με παραιτήσεις και αγωγές. Αλλού γράφει ότι μας πνίγουν τα τζάκια και θερμάνσεις που ανεβάζουν τα αιωρούμενα σωματίδια στην ατμόσφαιρα από το απόγευμα μέχρι και τα μεσάνυχτα.

Ο «Φιλελεύθερος» με τίτλο «Δεν δέχθηκε άρση εγγυήσεων» γράφει ότι η Τουρκία ξεκαθάρισε επίσημα τη θέση της για το θέμα των εγγυήσεων ενώ το Κραν Μοντάνα επιστρέφει στο προσκήνιο. Σε άλλο θέμα αναφέρεται σε χειροπέδες σε πρόεδρο ομάδα και διαιτητή αγώνα Β κατηγορίας στο ποδόσφαιρο μετά από γραπτές μαρτυρίες για χειραγώγηση παιχνιδιού. Αλλού γράφει ότι 30 νοσηλευτήρια είπαν ναι στη διαπραγμάτευση για την εισδοχή στο ΓεΣΥ.

Η «Χαραυγή» με τίτλο «Σε αναπνευστήρα οι κλινικές των νοσοκομείων» γράφει ότι είναι δύσκολα τα πράγματα στα κρατικά νοσηλευτήρια λίγους μήνες πριν την έναρξη της Β φάσης του ΓεΣΥ. Αλλού γράφει ότι καμία ουσιαστική έρευνα έγινε για τα «χρυσά διαβατήρια» και κάνει λόγο για κωλυσιεργεία που οδηγεί σε συγκάλυψη των παράνομων διαβατηρίων. Σε άλλο θέμα αναφέρεται στις συλλήψεις για στημένα ποδοσφαιρικά παιχνίδια.

Η αγγλόφωνη «Cyprus Mail» με τίτλο «Πήγαινε στην αστυνομία, λέει στον πρόεδρο ο Ευρωβουλευτής της ΕΔΕΚ» αναφέρει ότι η αντιπαράθεση στην ΕΔΕΚ γίνεται άσχημη και ο Ευρωβουλευτής κατηγορείται ότι δεν συνέβαλλε στο κόμμα του. Σε άλλο θέμα γράφει ότι πρόεδρος ομάδας και διαιτητής συνελήφθησαν για τα στημένα παιχνίδια στο ποδόσφαιρο. Αλλού γράφει ότι ο Μουσταφά Ακιντζί έχει δηλώσει επισήμως πως δέχθηκε απειλές για τη ζωή του.

Η εβδομαδιαία οικονομική εφημερίδα «Η οικονομική Καθημερινή» με τίτλο «Λογιστικές ασκήσεις του ΥΠΟΙΚ για ΓεΣΥ» αναφέρει ότι οροφή των κρατικών δαπανών θα παραμείνουν τα 960 εκ. τυχόν ελλείμματα θα καλύπτονται εκ των έσω και δεν θεωρείται εξωπραγματικό το ενδεχόμενο αύξησης των εισφορών. Σε άλλο θέμα γράφει ότι ο κορωνοϊός δοκιμάζει τους Ολυμπιακούς Αγώνες στην Ιαπωνία. Αλλού γράφει ότι το ΥΠΟΙΚ έχει σχέδιο Β για τους μισθούς στο δημόσιο.

ΚΥΠΕ
Λευκωσία, Κύπρος

Η επισκόπηση των κυπριακών εφημερίδων της Τρίτης: Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: