Η επισκόπηση των κυπριακών εφημερίδων της Πέμπτης: Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι

File Photo: Εφημερίδες της Κύπρου. ΚΥΠΕ




Τα ύποπτα κρούσματα αλλά και τα αυξημένα μέτρα για τον κορωνοϊό, οι προειδοποιήσεις της Κομισιόν για την οικονομία και η έλευση φυσικού αερίου είναι τα θέματα που κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα του κυπριακού Τύπου σήμερα. Άλλα θέματα που προβάλλονται είναι οι κυρώσεις της ΕΕ κατά Τουρκίας, έρευνα της Europol για μεταγραφές στο ποδόσφαιρο, η κατάσταση σε σχολεία με αλλόγλωσσους μαθητές και τα απεργιακά μέτρα στην ΑΗΚ.

Η «Αλήθεια» υπό τον τίτλο «Μπλόκο στην έλευση φυσικού αερίου σημαίνει ακριβό ρεύμα!» γράφει στο κύριο θέμα της ότι έκπληξη και ερωτηματικά στην Κυβέρνηση προκαλεί η απόφαση του ΔΣ της ΑΗΚ να απορρίψει τη συμμετοχή της στην Εταιρεία Υποδομών Φυσικού Αερίου (ΕΤΥΦΑ) για έλευση του φυσικού αερίου, ενώ λέει ότι αν δεν αλλάξει η απόφαση, δεν θα υπάρξει μείωση στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος. Επίσης λέει ότι ανακοινώνονται σήμερα τα κέντρα καραντίνας για τον κορωνοϊό. Ακόμη αναφέρεται στον θάνατο του Κώστα Βουτσά, γράφοντας ότι η Ελλάδα έχασε τον αιώνιο έφηβό της.

Ο «Πολίτης» στεγάζει στο κύριο θέμα του υπό τον τίτλο «’Καμπανάκια’ Βρυξελλών για τις μεταρρυθμίσεις» και γράφει ότι η έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Κύπρο χτυπά «καμπανάκια» για τις μελλοντικές προοπτικές της κυπριακής οικονομίας, αλλά και την ικανότητα της χώρας να πετύχει τους στόχους για την κλιματική αλλαγή. Σε άλλο θέμα γράφει ότι εμπλέκει την Κύπρο έρευνα της Europol για μεταγραφές στο ποδόσφαιρο. Επίσης, λέει ότι λαμβάνονται αυξημένα μέτρα στα οδοφράγματα για τον κορωνοϊό.

Ο «Φιλελεύθερος» τιτλοφορεί το πρωτοσέλιδό του «Τρεις γυναίκες σε απομόνωση» και γράφει ότι σε δωμάτια απομόνωσης σε νοσοκομεία της Κύπρου βρίσκονται από χθες το απόγευμα τρεις γυναίκες, οι οποίες είχαν ταξιδέψει τις προηγούμενες ημέρες στην Ιταλία και οι ιταλικές αρχές ενημέρωσαν ότι άτομα με τα οποία είχαν έρθει σε επαφή επιβεβαιώθηκαν ως κρούσματα κορωνοϊού. Σε άλλο θέμα γράφει για φυλάκιση 2,5 ετών σε οδοντίατρο «μαϊμού». Επίσης λέει ότι σήμερα εγκρίνεται η πρώτη λίστα κυρώσεων της ΕΕ.

Η «Χαραυγή» έχει τίτλο «Σε λάθος δρόμο η κυπριακή οικονομία» και γράφει στο πρώτο της θέμα ότι η Κομισιόν έδωσε χθες στη δημοσιότητα την πολυσέλιδη αναλυτική της έκθεση, η οποία εισηγείται αλλαγή του αναπτυξιακού μοντέλου την Κύπρου. Ακόμη λέει ότι σε τέσσερις φάσεις θα γίνει η ενιαία ανάπτυξη λιμανιού και μαρίνας της Λάρνακας. Επίσης γράφει για σχολεία-γκέτο για αλλοδαπούς μαθητές.

Η αγγλόγλωσση “Cyprus Mail” υπό τον τίτλο «Περισσότερο προσωπικό για τα οδοφράγματα» γράφει στο κύριο θέμα της ότι η Κυβέρνηση ανέφερε ότι θα διατεθεί περισσότερο προσωπικό στα οδοφράγματα, καθώς διενεργούνταν την Τετάρτη τεστ για να διαπιστωθεί αν γυναίκα που ήρθε σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού έχει μολυνθεί. Ακόμη λέει ότι ο ΓΓ του ΑΚΕΛ αμφισβητεί το ξαφνικό, όπως γράφει, ενδιαφέρον του Προέδρου του ΔΗΣΥ για τα δικαιώματα των εργατών. Επίσης λέει ότι η Κομισιόν προειδοποιεί την Κύπρο για την οικονομία.

Η εβδομαδιαία εφημερίδα «Οικονομική Καθημερινή» τιτλοφορεί το κύριο θέμα της «Σε καραντίνα βάζει ο ιός τη διεθνή οικονομία» και γράφει ότι μεγάλο κίνδυνο για την ευρωπαϊκή αλλά και παγκόσμια οικονομία χαρακτηρίζει ο Υπουργός Οικονομικών Κωνσταντίνος Πετρίδης την επιδημία με τον κορωνοϊό. Επίσης λέει ότι θα γίνεται αυστηρότερος έλεγχος επιβατών από χώρες υψηλού κινδύνου. Ακόμη λέει ότι οι εργαζόμενοι στην ΑΗΚ αποφασίζουν για τη λήψη απεργιακών μέτρων.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ – Αντώνης Γκιλδάκης
ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία

Η επισκόπηση των ελληνικών εφημερίδων της Πέμπτης: Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: