Η επισκόπηση των κυπριακών εφημερίδων της Πέμπτης: Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι

FILE PHOTO: Πρωτοσέλιδα κυπριακών εφημερίδων. ΚΥΠΕ




Η υπόθεση με τους στημένους αγώνες, τα προβλήματα με τους προμηθευτές φαρμάκων και αναλώσιμων ιατρικών ειδών και η έκθεση της Moneyval για την Κύπρο,  κυριαρχούν σήμερα στα πρωτοσέλιδα των κυπριακών εφημερίδων.

Η «Αλήθεια» υπό τον τίτλο «Μου πρόσφερε €10.000 για να χαρίσουμε…», γράφει στο κύριο της θέμα για την υπόθεση για στημένα παιγνίδια και τα όσα ακούστηκαν χθες στο δικαστήριο όπου οδηγήθηκαν ο διαιτητής και ο πρόεδρος σωματείου Αλλού γράφει ότι κορυφώνεται η κρίση στην ΕΔΕΚ από τη σύγκρουση Μαρίνου Σιζόπουλου και Δημήτρη Παπαδάκη και ότι με οδηγίες Γενικού Εισαγγελέα η Αστυνομία καλεί Σιζόπουλο για κατάθεση. Σε άλλο της θέμα γράφει για τη μονόωρη στάση από τα μαθήματα τους που πραγματοποίησαν μαθητές του γυμνασίου Βεργίνας λόγω κλειστών θερμάνσεων.

Ο «Πολίτης» στο κύριο του θέμα γράφει για καταθέσεις για προσέγγιση παικτών ώστε να πουλήσουν τον αγώνα και πως παρά τις ενστάσεις των συνηγόρων του διαιτητή και του προέδρου ομάδας, το δικαστήριο αποφάσισε χθες την προσωποκράτησή τους για οκτώ ημέρες στην υπόθεση για το στημένο αγώνα. Αλλού, γράφει για τον σχεδιασμό περιορισμού των αυτοκινήτων στην Κύπρο που περιλαμβάνει πρώτα το λεωφορείο και μετά το τραμ. Σε άλλο του θέμα γράφει για υπόθεση κατά της Κύπρου για το Bail In στο ICSID με προσφυγή 1.000 καταθετών και ομολογιούχων από την Ελλάδα.

Ο «Φιλελεύθερος» κάτω από τον τίτλο «Μαύρη τρύπα στα φάρμακα», γράφει στο κύριο του θέμα ότι απλήρωτοι για μήνες είναι οι προμηθευτές φαρμάκων και αναλώσιμων ιατρικών ειδών, οι οποίοι προειδοποιούν για μεγάλες ελλείψεις. Αλλού, γράφει ότι Κινέζος κατάδικος απεβίωσε πριν 17 ημέρες και ακόμα δεν ξέρουν τι θα γίνει με τη σορό του, καθώς κανένας δεν αναλαμβάνει τα έξοδα για τη μεταφορά του στην Κίνα. Σε άλλο του θέμα γράφει για σάλο στα ποδοσφαιρικά δρώμενα του τόπου με τις εξελίξεις να τρέχουν στην υπόθεση ενδεχόμενης χειραγώγησης σε συγκεκριμένο αγώνα.

Η «Χαραυγή», στο κύριο της θέμα με τίτλο «Μάθημα ήθους στον Προδρόμου από Λιβανίου», γράφει πως εκτεθειμένο άφησε τον Υπουργό Παιδείας η Επιτροπή Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού σε σχέση με το δικαίωμα των μαθητών και μαθητριών να εκφράσουν την άποψη τους μέσω ψηφοφορίας και τη στάση που τήρησαν δύο διευθυντές Λυκείων. Αλλού, γράφει για την υπόθεση με τη σύλληψη και την 8ημερη κράτηση ενός διαιτητή και ενός προέδρου ποδοσφαιρικής ομάδας. Σε άλλο της θέμα γράφει πως στην έκθεση της για την Κύπρο η Moneyval αναφέρεται στην αδυναμία ελέγχου για τα «χρυσά διαβατήρια».

Η αγγλόγλωσση εφημερίδα “Cyprus Mail”, στο κύριο της θέμα με τίτλο «Η ΕΕ αυξάνει το ρίσκο για ξέπλυμα χρήματος», γράφει για την έκθεση της Moneyval για την Κύπρο, η οποία επικεντρώνεται στον τομέα των ακινήτων, των δικηγόρων, των λογιστών και του καζίνο. Σε άλλο της θέμα γράφει για την υπόθεση με τα στημένα και πως ο πρόεδρος σωματείου κατηγορείται ότι πρόσφερε 10 χιλιάδες ευρώ για να στήσει αγώνα της ομάδας του. Αλλού, γράφει πως έγινε έρευνα εναντίον του οδηγού του λεωφορείου για την υπόθεση τραυματισμού μαθήτριας.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ, Θανάσης Κεττένης
Λευκωσία, Κύπρος

Η επισκόπηση των ελληνικών εφημερίδων της Πέμπτης: Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι

T

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: