Η επισκόπηση των κυπριακών εφημερίδων της Παρασκευής: Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι

FILE PHOTO: Πρωτοσέλιδα κυπριακών εφημερίδων. ΚΥΠΕ




Οι εξελίξεις για τα στημένα παιχνίδια στο ποδόσφαιρο και η παραπομπή σε δίκη των κατηγορουμένων για τη χειραγώγηση του ποδοσφαιρικού αγώνα Οθέλλου-Αγίας Νάπας, κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα του κυπριακού Τύπου.

Άλλα θέματα που προβάλλονται είναι η πρόταση του Προέδρου Αναστασιάδη για την Αμμόχωστο και οι επαφές του με την ηγεσία της ΕΕ, η καταδικαστική απόφαση για τον Χατζηξενοφώντος και οι εκδηλώσεις για το καρναβάλι.

Η «Αλήθεια» υπό τον τίτλο «Έτσι άρχισε να ξετυλίγεται το κουβάρι της διαφθοράς» γράφει στο κύριο θέμα της ότι ο δημοσιογράφος της ισπανικής εφημερίδας “El Confidential” περιέγρα ψε τον τρόπο με τον οποίο άρχισε να ξετυλίγεται το πρόβλημα των στημένων αγώνων στην Κύπρο. Αλλού, προβάλλει τις δηλώσεις του Τ/κ ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί στην προσπάθεια χειραγώγησης από την Τουρκία, λέγοντας ότι δεν είμαστε για τουρκικές σφαλιάρες. Επίσης λέει ότι Κυπριακό, ΑΟΖ και χαλούμι έθεσε ενώπιον της Προέδρου της Κομισιόν ο Πρόεδρος Αναστασιάδης.

Ο «Πολίτης» έχει τίτλο «Νόμος στο συρτάρι για στημένα – ασυμβίβαστο» και γράφει στο πρώτο του θέμα ότι θυμήθηκαν μόλις χθες να κατηγορήσουν τον Μασιά για το ασυμβίβαστο ενώ η Επιτροπή Δεοντολογίας που έχει αρμοδιότητα και για τους κόκκινους φακέλους θα συνέλθει σήμερα για πρώτη φορά. Ακόμη γράφει ότι είναι απλησίαστα τα ζαρζαβατικά, καθώς το ψύχος ανέβασε τις τιμές. Αλλού, λέει ότι δεκαπενταετής φυλάκιση επιβλήθηκε στον Μάριο Χατζηξενοφώντος στη δίκη για το διπλό φονικό στον Στρόβολο.

Ο «Φιλελεύθερος» τιτλοφορεί το πρωτοσέλιδό του «Έκκληση χωρίς ανταπόκριση» και γράφει ότι η έκκληση του Προέδρου Αναστασιάδη για να συστήσουν οι δύο πλευρές μια κοινή τεχνική επιτροπή για την Αμμόχωστο, φαίνεται πως δεν έχει ανταπόκριση από τουρκικής πλευράς. Ακόμη γράφει για δυσφορία του Υπουργού Υγείας για τους χειρισμούς του ΟΚΥπΥ. Επίσης, γράφει ότι ένας στους τρεις οδηγούς που ελέγχονται στοχευμένα από την Τροχαία οδηγούν υπό την επήρεια ναρκωτικών.

Η «Χαραυγή» έχει τίτλο «Βαθύ κύκλωμα διαφεντεύει το ποδόσφαιρο» και παραθέτει στο κύριο θέμα της τις δηλώσεις του ΓΓ του ΑΚΕΛ Άντρου Κυπριανού, που είπε ότι το κατεστημένο τρώει τα σωθικά του κυπριακού ποδοσφαίρου. Ακόμη γράφει ότι στην πρώτη υπόθεση χειραγώγησης αγώνα που φτάνει στη δικαιοσύνη, Μασιάς και Κωνσταντίνου παραπέμφθηκαν σε απευθείας δίκη ενώπιον του Κακουργιοδικείου για τις 17 Μαρτίου. Αλλού γράφει ότι σε ξέφρενους ρυθμούς καρναβαλιού βρίσκεται η πόλη της Λεμεσού.

Η αγγλόγλωσση “Cyprus Mail” έχει τίτλο «Πρόεδρος ομάδας και ένας διαιτητής παραπέμφθηκαν σε δίκη» και γράφει ότι ο Γενικός Εισαγγελέας μελετά τον φάκελο για τα στημένα παιχνίδια στην Κύπρο που έλαβε από τις ισπανικές αρχές. Αλλού αναφέρεται στις επαφές του Προέδρου Αναστασιάδη με την Πρόεδρο της Κομισιόν στις Βρυξέλλες. Επίσης γράφει για την 15ετή κάθειρξη που επιβλήθηκε στον Χατζηξενοφώντος για το διπλό φονικό.

Η εβδομαδιαίας εφημερίδα «Γνώμη» τιτλοφορεί το πρωτοσέλιδό της «Όλα μπλε, αλλά δεν κοκκινίζουν από ντροπή!» και γράφει ότι ντροπιάζει τη χώρα το σκηνικό σήψης και διαφθοράς στο κυπριακό ποδόσφαιρο. Αλλού, γράφει ότι η Κυβέρνηση δεν κάνει τίποτα για να αποτρέψει τον εποικισμό της Αμμοχώστου. Αλλού λέει ότι κόλαφος κατά των κυβερνώντων είναι η έκθεση Moneyval.

Η εβδομαδιαίας εφημερίδα «Το Ποντίκι» στεγάζει το κύριο θέμα της υπό τον τίτλο «Ξεκίνησαν οι πιέσεις για το Κυπριακό έξωθεν και ένδοθεν» και γράφει ότι ο ερχόμενος Απρίλιος θα σηματοδοτήσει την έναρξη της άσκησης πιέσεων στην ε/κ πλευρά για επανέναρξη διαδικασιών επίλυσης του Κυπριακού άνευ όρων. Αλλού, γράφει ότι οι τουρίστες από το Ισραήλ αυξήθηκαν κατά 58% τον Ιανουάριο του 2020 σε σχέση με τον ίδιο μήνα πέρυσι. Αλλού παραθέτει τα αποτελέσματα δημοσκόπησης στα κατεχόμενα, όπου το 61,6% θέλει ο ηγέτης των Τ/κ να έχει καλές σχέσεις με την Τουρκία.

ΚΥΠΕ – Αντώνης Γκιλδάκης
Λευκωσία, Κύπρος

Η επισκόπηση των κυπριακών εφημερίδων της Πέμπτης: Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: