Η επισκόπηση των κυπριακών εφημερίδων της Δευτέρας: Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι

FILE PHOTO: Πρωτοσέλιδα κυπριακών εφημερίδων. Πηγή: ΚΥΠΕ




Οι νέες προκλητικές ενέργειες της τουρκικής πλευράς για άνοιγμα των Βαρωσίων και η εκδήλωση το Σάββατο των Τατάρ-Οζερσάι, το τυφλό κτύπημα στην Αγία Νάπα με κουκουλοφόρο να ανοίγει πυρ εναντίον θαμώνων καφετέριας και να τραυματίζει τέσσερις ανυποψίαστους πολίτες, η επερχόμενη Σύνοδος του Συμβουλίου της ΕΕ την Πέμπτη για τον προϋπολογισμό του 2021-27 και οι ανησυχίες για την ετοιμότητα των νοσηλευτηρίων για τη β΄ φάση του ΓΕΣΥ, είναι τα κυριότερα θέματα στα πρωτοσέλιδα των κυπριακών εφημερίδων σήμερα.

Η «Αλήθεια», υπό τον τίτλο «Δεν θα μείνουμε με τα χέρια δεμένα», γράφει στο κύριο της θέμα ότι σε συγκεκριμένα διπλωματικά και πολιτικά μέτρα προχωρεί η Κυβέρνηση για καταγγελία των νέων τουρκικών προκλήσεων το Σάββατο στα Βαρώσια, με την προεκλογική φιέστα Τατάρ και Οζερσάι. Αλλού, γράφει ότι επέστρεψαν οι νύκτες του τρόμου στην Αγία Νάπα με το τυφλό κτύπημα με τέσσερις τραυματίες. Σε άλλο της θέμα, σε σχέση με τις εξελίξεις στην ΕΔΕΚ, γράφει ότι συνεχίζει την αντεπίθεση του ο Δημήτρης Παπαδάκης.

Ο «Πολίτης», στο κύριο του θέμα με τίτλο «Τέσσερα τα ζητούμενα στο ευρωπαϊκό παζάρι», γράφει ότι την Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου οι ηγέτες των 27 της ΕΕ προσέρχονται στην έκτακτη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου με στόχο να καταλήξουν στον μακροπρόθεσμο προϋπολογισμό 2021-2027. Αλλού, γράφει για σκηνές άγριας Δύσης και πάλι στην Αγία Νάπα με το μαφιόζικο δολοφονικό κτύπημα κατά το οποίο τραυματίστηκαν τέσσερα άτομα. Σε άλλο του θέμα γράφει για αγώνα δρόμου για τη β΄ φάση του ΓΕΣΥ.

«Ο Φιλελεύθερος», κάτω από τον τίτλο «Μαφιόζικο χτύπημα στα τυφλά», γράφει, στο κύριο του θέμα, ότι σε ξεκαθάρισμα λογαριασμών νονών της νύκτας αποδίδεται η απόπειρα φόνου σε μπαρ τα ξημερώματα της Κυριακής στην Αγία Νάπα. Σε άλλο του θέμα γράφει ότι στο Προεδρικό Μέγαρο θα γίνει αύριο η παρουσίαση της έκθεσης προόδου υλοποίησης του Σχεδίου Αειφόρου Ανάπτυξης, σύμφωνα με το οποίο ο στόχος για τη λειτουργία του Πάρκου Ακάμα πριν το τέλος του 2022 είναι εφικτός. Αλλού, γράφει ότι η τουρκική πλευρά τσιμεντώνει νέα τετελεσμένα στο Βαρώσι.

Η «Χαραυγή», στο κύριο της θέμα με τίτλο «Γόρδιος δεσμός η ετοιμότητα των νοσοκομείων” γράφει ότι μεγάλο στοίχημα αποτελεί η ετοιμότητα των νοσοκομείων, δημόσιων και ιδιωτικών, ενόψει της β΄ φάσης του ΓΕΣΥ. Σε άλλο της θέμα γράφει ότι η Κύπρος βρίσκεται στη χειρότερη θέση αναφορικά με τις δαπάνες για τα άτομα με αναπηρία. Αλλού γράφει ότι την Πέμπτη παραδίδεται στον Γενικό Εισαγγελέα το πόρισμα για τις ελλείπουσες γυναίκες.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ – Θωμάς Κεττένης
ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία

Η επισκόπηση των ελληνικών εφημερίδων της Δευτέρας: Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: