Η ΕΕ καλεί όλα τα μέρη στο Ιντλίμπ σε άμεση αποκλιμάκωση, λέει ο Ζοζέπ Μπορέλ

File Photo: O Ύπατος Εκπρόσωπος δήλωσε πως “η συνεχής κλιμάκωση πρέπει να σταματήσει επειγόντως. Υπάρχει κίνδυνος να διολισθήσει σε μια μεγάλη ανοικτή διεθνή στρατιωτική αντιπαράθεση”. ΚΥΠΕ




Η ΕΕ καλεί όλα τα εμπλεκόμενα μέρη σε άμεση αποκλιμάκωση στο Ιντλίμπ, προειδοποιώντας για τις ανθρωπιστικές συνέπειες, σύμφωνα με το Ύπατο Εκπρόσωπο για την εξωτερική πολιτική Ζοζέπ Μπορέλ.

Ο ίδιος ανακοίνωσε ότι επικοινωνεί με όλους τους σχετικούς παράγοντες και δηλώνει ότι η ΕΕ εξετάζει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία των συμφερόντων ασφαλείας της.

Συγκεκριμένα, ο Ύπατος Εκπρόσωπος Μπορέλ δήλωσε: “Η συνεχής κλιμάκωση πρέπει να σταματήσει επειγόντως. Υπάρχει κίνδυνος να διολισθήσει σε μια μεγάλη ανοικτή διεθνή στρατιωτική αντιπαράθεση. Προκαλεί επίσης αφόρητη ανθρωπιστική πίεση και θέτει σε κίνδυνο τους αμάχους”.

“Η ΕΕ καλεί όλες τις πλευρές για ταχεία αποκλιμάκωση και θλίβεται για όλες τις απώλειες ζωών. Η ΕΕ θα εξετάσει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία των συμφερόντων ασφαλείας της. Είμαστε σε επαφή με όλους τους σχετικούς παράγοντες”, τονίζει ο Επίτροπος Μπορέλ.

ΚΥΠΕ – Αθανάσιος Αθανασίoυ
Βρυξέλλες, Βέλγιο

Ομοβροντία προπαγάνδας: Τουρκικά μέσα μεταδίδουν live, με drone, τη φυγή προσφύγων προς Ελλάδα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: