Η διαχείριση του κορωναϊού και η έκρηξη στα νησιά στο τραπέζι του υπουργικού: Συνεδριάζει στις 12

File Photo: Στιγμιότυπο από συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ




Με φόντο τις εξελίξεις στο μεταναστευτικό αλλά και το πρώτο κρούσμα κορωναϊου που διαπιστώθηκε στην χώρα μας συνεδριάζει στις 12 το μεσημέρι στο Μαξίμου το υπουργικού συμβούλιο.

Η συνεδρίαση του υπουργικού γίνεται στη σκιά των χθεσινών ακραίων επεισοδίων σε Λέσβο και Χίο και το βαρύ κλίμα που επικρατεί παρά την προσπάθεια εκτόνωσης με τη μερική απόσυρση των αστυνομικών δυνάμεων.

Ο αρμόδιος υπουργός Νότης Μηταράκης αναμένεται να ενημερώσει τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου για την κατάσταση που επικρατεί στα νησιά αλλά και για την πρώτη φάση των έργων που έγιναν στις εκτάσεις που θα κατασκευαστούν τα φυλασσόμενα κλειστά κέντρα. Επίσης θα παρουσιάσει τις νομοθετικές πρωτοβουλίες που θα πάρει το επόμενο διάστημα το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης αναμένεται να αναφερθεί στα πρωτοφανή επεισόδια που σημειώθηκαν στην Χίο εναντίον των αστυνομικών στο ξενοδοχείο όπου διέμεναν, αλλά και τους άνδρες των ΜΑΤ που τραυματίστηκαν.

Στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου αναμένεται να πάρει μέρος ο υπουργός Υγείας ο οποίος χθες ήταν στην Θεσσαλονίκη όπου συμμετείχε σε σύσκεψη με τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, ενώ ενημερώθηκε για την κατάσταση της υγείας της 38χρονης που βρέθηκε θετική στη νόσο. Εκείνο που απασχολεί το υπουργείο Υγείας είναι τι θα γίνει με όσους ήρθαν σε επαφή μαζί της τα τελευταία 24ωρα από το οικογενειακό και επαγγελματικό της χώρο καθώς ήδη περίπου 15 άτομα έχουν μπει σε εθελούσια απομόνωση.

Πέρα από το μεταναστευτικό και τον κορωναϊό

Στην ατζέντα των συζητήσεων περιλαμβάνονται επίσης τρία νέα νομοσχέδια της κυβέρνησης καθώς και η επιλογή αντιπροέδρου της Συμβουλίου της Επικρατείας.

Συγκεκριμένα ο προγραμματισμός έχει ως εξής:

  • Παρουσίαση νομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών για την εταιρική διακυβέρνηση.
  • Παρουσίαση νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων για ζητήματα πρωτοβάθμιας δευτεροβάθμιας και τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.
  • Παρουσίαση νομοσχεδίου του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας: «Εκσυγχρονισμός περιβαλλοντικής νομοθεσίας και άλλες διατάξεις».
  • Παρουσίαση νομοθετικών πρωτοβουλιών Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου
  • Επιλογή αντιπροέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας (υπουργείο Δικαιοσύνης)

Με πληροφορίες από THE TOC, ΑΠΕ – ΜΠΕ

Με ερώτηση απαντούν κυβερνητικοί κύκλοι στην ανάρτηση Παππά για το παραδικαστικό…

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: