Η αβάσταχτη… γελοιότητα των Ευρωπαίων: Ο Τσαβούσογλου τους απειλεί κι εκείνοι του τραγουδούν “Happy Birthday”[video]

Αντί για κυρώσεις, τραγούδησαν στον Μεβλούτ το «Happy Birthday». Photo via Twitter, video Anadolu




Ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου δήλωσε όλο έπαρση ότι η Άγκυρα θα απαντήσει στις κυρώσεις που επέβαλε η Ευρωπαϊκή Ένωση σε δύο Τούρκους πολίτες σχετικά με τις παράνομες ενέργειες της κατοχικής δύναμης στην κυπριακή υφαλοκρηπίδα και την ΑΟΖ.

Δεν πέρασε πολύ ώρα από τα “κάλαντα” του Μεβλούτ, και οι Ευρωπαίοι πρέσβεις χωρίς τσίπα και ντροπή, τραγούδησαν στον Μεβλούτ Τσαβούσογλου το… «Happy Birthday», γράφει η εφημερίδα Φιλελεύθερος της Κύπρου.

Σαν να μην συνέβαινε τίποτα… Πόσο καραγκιόζηδες! Πόσο βλάκες οι άνθρωποι. Και μετά αναρωτούνται γιατί τους φτύνει και τους απαξιώνει ο Ταγίπ Ερντογάν… Και μετά αναρωτιούνται ότι τους αποσπά δισεκατομμύρια ευρώ, αν και έχει γεμίσει τις πρωτεύουσες τους με παράνομους μετανάστες.

Δυστυχώς, δεν έμαθαν το τραγούδι στην τουρκική, αλλά έδωσαν και δώρο-έκπληξη στον πάντα επιθετικό Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος διερωτήθηκε αν είναι πολύ ακριβό.

Μέσα σε μια χαρούμενη ατμόσφαιρα και με την τουρκική και ευρωπαϊκή σημαία να τους πλαισιώνουν, οι πρέσβεις της ΕΕ και ο Τούρκος ΥΠΕΞ, αντάλλαξαν φιλοφρονήσεις για τα γενέθλια του δεύτερου.

Οι Ευρωπαίοι πρέσβεις, λοιπόν, ενώ στο πακέτο των αρχικών μέτρων κυρώσεων δηλωνόταν πως θα διακοπούν οι επίσημες επαφές με το τουρκικό κράτος, έκαναν και χωρατά και πλακίτσες με τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Σε αυτή τη συνάντηση-ρεζίλι παραβρέθηκε και ο πρέσβης της Ελλάδας στην Άγκυρα; Και αν ήταν εκεί, μήπως και τραγούδησε το “Happy Birthday” στα ελληνικά; Ή έκανε κάποια κίνηση αποστασιοποίησης; Ή έβαλε τον Τσαβούσογλου στη θέση του όταν τους έλεγε ότι θα απαντήσει στις κυρώσεις της Ε.Ε.; Βούρδουλας που χρειάζεται… Περιμένουμε την απάντηση του ελληνικού υπουργείου των Εξωτερικών…

Ο Τσαβούσογλου ανακαλύπτει το διεθνές δίκαιο και απειλεί την ΕΕ: Δεν έχετε καμιά δικαιοδοσία στην Αν. Μεσόγειο

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: