«Οι Αρμένιοι αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι του κυπριακού λαού», δηλώνει ο Φωτίου

Οι Αρμένιοι έχουν συμβάλει με ουσιαστικό τρόπο, στην πρόοδο που έχει επιτευχθεί τα χρόνια, είπε ο κος Φωτίου στο Αρμενικό Σχολείο. Φωτογραφία, πηγή, ΚΥΠΕ




Ως πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας νιώθουμε περηφάνια για όλους τους Αρμένιους, δήλωσε ο Επίτροπος Προεδρίας, Φώτης Φωτίου.

Νιώθουμε περηφάνια για όλους τους Αρμένιους συμπατριώτες μας, που διακρίνονται στις τέχνες, τις επιστήμες, στο εμπόριο, στην καθημερινή ζωή, δήλωσε ο κος Φωτίου, ο οποίος σημείωσε ότι οι Αρμένιοι έχουν συμβάλει με ουσιαστικό τρόπο, στην πρόοδο που έχει επιτευχθεί τα χρόνια μετά την ανεξαρτησία και η συνεισφορά τους στα πολιτιστικά και άλλα δρώμενα της κυπριακής πραγματικότητας είναι μεγάλη.

Σε χαιρετισμό του, στην παιδική μουσικοχορευτική παράσταση της Αρμενικής Γενικής Ένωσης Αγαθοεργίας (AGBU), ο κ. Φωτίου είπε ότι «όπως μαζί έχουμε πετύχει πολλά στα προηγούμενα χρόνια, μαζί θα βγούμε από τα σημερινά αδιέξοδα και θα οδηγήσουμε την κοινή μας πατρίδα στην επανένωση, στη σταθερότητα, την ασφάλεια και την ευημερία».

Όπως ανέφερε «οι Αρμένιοι αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι του κυπριακού λαού», σημειώνοντας ότι «μαζί, σε όλη τη διαδρομή της σύγχρονης ιστορίας του τόπου μας, ζήσαμε τις μεγάλες χαρές αλλά και τις μεγάλες λύπες και μαζί βιώσαμε τις επιτυχίες και μαζί τις τραγωδίες».

Είπε ακόμα ότι «η Αρμενική κοινότητα επέλεξε να ενταχθεί στην ελληνοκυπριακή κοινότητα και έχει παράλληλα διατηρήσει τα ιδιαίτερά της χαρακτηριστικά, τα οποία εμπλουτίζουν την κουλτούρα και τον πολιτισμό μας», για να προσθέσει ότι «σεβόμαστε πλήρως τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της εθνικής, πολιτιστικής, και θρησκευτικής ταυτότητας τους».

«Σεβόμαστε πλήρως τη δημιουργία κατάλληλων συνθηκών που να τους επιτρέπουν, είτε ατομικά είτε ομαδικά να εκφράζουν, να διατηρούν και να αναπτύσσουν αυτά τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά. Έχουμε εντάξει την ευημερία και πρόοδο της κοινότητας των Αρμενίων μέσα στις προτεραιότητες της διακυβέρνησης μας. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο και σε συνεργασία με τον εκπρόσωπο σας στην Βουλή των Αντιπροσώπων, η Κυβέρνηση αντιμετωπίζει με μεγάλη ευαισθησία τις ανάγκες των Αρμενίων, αλλά και των άλλων θρησκευτικών ομάδων της Κύπρου – Μαρωνιτών και Λατίνων – και ανταποκρίνεται προωθώντας μέτρα και αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες για στήριξή τους και αποτελεσματική επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν», ανέφερε.

Με πληροφορίες ΚΥΠΕ
Λευκωσία. Κύπρος

Εξιτήριο έλαβε ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος από κλινική της Βόρειας Καρολίνας

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: