Η “αργυρή” Ναταλία και ο “χάλκινος” Νίκανδρος άλωσαν την Πόλη στο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου

Η αθλήτρια στίβου Ναταλία Ευαγγελίδου. Φωτογραφία, πηγή, ΚΥΠΕ




Το αργυρό μετάλλιο στον δρόμο των 1.500 μέτρων κατέκτησε η Ναταλία Ευαγγελίδου στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου της Κωνσταντινούπολης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΚΟΕΑΣ, η Ευαγγελίδου μπήκε από την αρχή στην πρωτοπορία μαζί με άλλες δύο αθλήτριες, αποσπάστηκε στα μέσα της κούρσας μαζί με τη Ρουμάνα, Ροξάνα Μπίρκα, ενώ μια στροφή πριν από το τέλος πέρασε πρώτη με ξαφνικό ντεμαράζ. Στην τελευταία στροφή μονομάχησε σκληρά με τη Ρουμάνα αντίπαλό της, η οποία φάνηκε πιο δυνατή στα τελευταία μέτρα και πήρε το χρυσό μετάλλιο, με μικρή διαφορά από την πρωταθλήτρια μας.

Σημειώνεται ότι η φετινή επιτυχία της Ναταλίας στον Βαλκανικό κλειστό στίβο, είναι η δεύτερη στην καριέρα της. Είχε κερδίσει ξανά μετάλλιο (χάλκινο) το 2018, επίσης στα 1.500 μέτρα.

Η κατάταξη: Μπίρκα (Ρουμ.) 4.20.33, ΕΥΑΓΓΕΛΙΔΟΥ (Κύπρος) 4.20.91, Τεκίν (Τουρ.) 4.24.51, Στεφάν (Ρουμ.) 4.27.82, Σουμπατάν (Τουρ.) 4.29.12, Γκεοργκίεβα (Βουλ.) 4.32.26, Ιλμάγιερ (Αυστ.) 4.35.52, Αλαβερντιάν (Αρμ.) 4.36.54.

Χάλκινο ο Στυλιανού στο επί κοντώ

Το χάλκινο στο επί κοντώ με καλύτερο άλμα στα 5,35 μέτρα κέρδισε ο Νίκανδρος Στυλιανού στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου της Κωνσταντινούπολης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΚΟΕΑΣ, ο πρωταθλητής Κύπρου, που κινδύνεψε να μην αγωνιστεί στην Πόλη, λόγω ενοχλήσεων, πέρασε με την πρώτη τα 5,20 μ. 5,30 μ. και 5,35 μ., έριξε τον πήχη δύο φορές στα 5,40μ. και στην τρίτη του προσπάθεια επιχείρησε να περάσει τα 5,50 μ., χωρίς αποτέλεσμα.

Ο Στυλιανού με αυτό το μετάλλιο έφτασε τα πέντε σε Βαλκανικούς Αγώνες Κλειστού Στίβου και είναι ο Κύπριος αθλητής με τις περισσότερες επιτυχίες στη διοργάνωση. Κατέχει δύο χρυσά μετάλλια (2014, 2015), ένα αργυρό (2018) και δύο χάλκινα (2017, 2020).

Άτυχη η Ολίβια Φωτοπούλου

Άτυχη η Ολίβια Φωτοπούλου στις κούρσες των 60 μ στο ίδιο Πρωτάθλημα αφού η πρωταθλήτριά μας προκρίθηκε στον τελικό με χρόνο 7.47 (μόλις δύο εκατοστά του δευτερολέπτου μακριά από την ατομική της επίδοση), αλλά εκεί δεν πρόλαβε να τρέξει, αφού την ακύρωσαν πριν πέσει η πιστολιά, λόγω εσφαλμένης εκκίνησης. Έτσι έχασε την ευκαιρία να κάνει μια καλή επίδοση και να διεκδικήσει διάκριση.

Η αρχική εντύπωση, πάντως, ήταν ότι δεν έφυγε πρόωρα η Φωτοπούλου, αλλά η μία εκ των δύο αθλητριών της Τουρκίας, οι οποίες μετείχαν στον τελικό, «μέτρησε», όμως, η υπόδειξη και απόφαση του (Τούρκου) αφέτη, όπως σημειώνεται.

Πέμπτη και έκτη θέση οι Κωνσταντίνου και Ιωάννου στο ύψος

Την πέμπτη και την ένατη θέση αντιστοίχως κατέλαβαν στο ύψος, στο ίδιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου, οι Βασίλης Κωνσταντίνου και Κυριάκος Ιωάννου που πέρασαν τα 2,15 (ο Βασίλης) και τα 2,05 (ο Κυριάκος).

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΚΟΕΑΣ, για τον Κυριάκο Ιωάννου η εμφάνιση αυτή ήταν η πρώτη σε κλειστό στίβο από το 2016 και μόλις η δεύτερη φετινή του (είχε κάνει επίδοση 2,10 μ. σε αγώνα προετοιμασίας). Πέρασε με την πρώτη τα 2,05, άφησε τα 2,10 και δοκίμασε να περάσει τα 2,15, χωρίς επιτυχία.

Ο Βασίλης Κωνσταντίνου, που έχει φετινό ρεκόρ 2,18 μ., άρχισε τις προσπάθειές του από τα 2,10 μ. (πέρασε με την πρώτη), υπερέβη με τη δεύτερη τα 2,15 μ., αλλά όχι και τα 2,18μ., που είναι μέχρι στιγμής η καλύτερη φετινή ατομική του επίδοση.

Με πληροφορίες ΚΥΠΕ
Λευκωσία, Κύπρος

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: