Η Apple “κατεβάζει ρολά” λόγω κοροναϊού στην Κίνα μετά τα MacDonalds και τα Sturbacks

File photo: H Apple άνοιξε ξανά χθες Παρασκευή όλα τα καταστήματά της στην Κίνα. EPA, ROMAN PILIPEY
Η εταιρεία Apple Inc ανακοίνωσε σήμερα ότι κλείνει όλα τα επίσημα καταστήματά της και τα γραφεία της στην ηπειρωτική Κίνα ως τις 9 Φεβρουαρίου.

Η εταιρία προχωρεί στην κίνηση αυτή καθώς αυξάνεται η ανησυχία για τον νέο κοροναϊό, με τον απολογισμό των νεκρών να φτάνει πλέον τους 259.

“Για λόγους ασφαλείας και βάσει των πιο πρόσφατων συστάσεων των υγειονομικών αξιωματούχων, κλείνουμε όλα τα γραφεία της εταιρείας, τα καταστήματα και τα κέντρα επικοινωνίας στην ηπειρωτική Κίνα ως τις 9 Φεβρουαρίου”, ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Apple. Η εταιρεία πρόσθεσε ότι ανυπομονεί να ξανανοίξει τα καταστήματά της “το συντομότερο δυνατό”.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα η Apple έκλεισε τρία καταστήματά της στην Κίνα εξαιτίας της ανησυχίας για την εξάπλωση της επιδημίας.

Ήδη και άλλες πολυεθνικές εταιρείες, όπως η McDonald’s Corp και η Starbucks Corp, έχουν κλείσει τα καταστήματά τους στην Κίνα για προληπτικούς λόγους, ενώ άλλες έχουν ζητήσει από τους εργαζόμενούς τους να εργάζονται από το σπίτι και να ακυρώσουν τα μη απαραίτητα επαγγελματικά ταξίδια την πρώτη εβδομάδα του Φεβρουαρίου.

Με πληροφορίες από AFP- Reuters μέσω ΑΠΕ – ΜΠΕ
Πεκίνο, Κίνα

Ασία και ΗΠΑ κλείνουν τα σύνορα λόγω κοροναϊού: Για “ανώφελο πανικό” μιλάει η Κίνα

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal