Γιατί έλεγα ψέματα για την εξαφάνισή της Βαλεντίν: Ο πατέρας της λέει ότι ήθελα τα καλύτερα για το παιδί

Ο Αμπελκά (δεξιά), πατέρας της 7χρονης Βαλεντίν (αριστερά). Φωτογραφίες via Ethnos




Μετανιωμένος δηλώνει στο ΕΘΝΟΣ o Αμπελκά, πατέρας της 7χρονης Βαλεντίν, ο οποίος μεθόδευσε την εξαφάνιση της 7χρονης, δηλώνοντας ψευδή στοιχεία στην Αστυνομία.

Ο Αμπελκά μίλησε στο ethnos.gr από τα δικαστήρια της Ευελπίδων, με τη βοήθεια του δικηγόρου του Βασίλη Νουλέζα. Υποστηρίζει ότι είναι ράκος με την εξέλιξη των πραγμάτων, ότι έχει μετανιώσει και ότι το μόνο που θέλει τώρα είναι να ξαναδεί την κόρη του.

Για τα ψευδή στοιχεία που δήλωσε στις Αρχές αναφέρει ότι όλα τα έκανε υπό το καθεστώς φόβου για τις συνέπειες, ενώ για τη μεταφορά του παιδιού του στη Γαλλία, με δική του πρωτοβουλία, υποστηρίζει ότι το μόνο που ήθελε ήταν το κορίτσι του να μεγαλώσει σε καλύτερες συνθήκες με τη θεία του.

Αναλυτικά η δήλωση του Αμπελκά:

«Ως πατέρας αισθανόμουν ότι δεν μπορώ να ανταποκριθώ στα καθήκοντά μου. Ότι δεν μπορώ να προσφέρω στην κόρη μου όσα έπρεπε να προσφέρω για να μεγαλώσει όπως πρέπει. Ήθελα να εξασφαλίσω για το παιδί μου καλύτερες συνθήκες διαβίωσης και μόρφωσης. Έτσι αποφάσισα να στείλω το παιδί στη θεία του στη Γαλλία, που μπορούσε να το μεγαλώσει καλύτερα. Όταν το έστειλα, μετά σκέφτηκα ότι το παιδί θα αρχίσουν να το αναζητούν από το σχολείο του και από αλλού. Τι θα έλεγε σε αυτούς που θα το αναζητούσαν; Έτσι, πήγα και δήλωσα την εξαφάνισή του. Μετά σκέφτηκα τις συνέπειες που θα έχει η πράξη μου σε σχέση με τον νόμο και τρομοκρατήθηκα. Έτσι άρχισα να λέω ψέματα. Νόμιζα ότι, εάν έλεγα από την αρχή την αλήθεια, θα με τιμωρούσε ο νόμος. Στο μυαλό μου ήταν όλα τόσο μπερδεμένα. Τώρα έχω καταλάβει το λάθος μου. Έχω μετανιώσει. Ήταν ανόητο εκ μέρους μου αυτό που έκανα. Δεν ήθελα να προκαλέσω αναστάτωση. Το μόνο που θέλω πια είναι να ξαναδώ το παιδί μου».

Από την πλευρά του, ο Βασίλης Νουλέζας δηλώνει στο ethnos.gr ότι ο Αμπελκά παραπέμπεται για κατοχή πλαστού εγγράφου και παραβίαση του νόμου περί αλλοδαπών, ενώ από εδώ και πέρα αναμένεται να του απαγγελθούν και κακουργηματικές πράξεις για διευκόλυνση παράνομης αποδημίας.

  • Ο πατέρας έπεσε σε αντιφάσεις και ομολόγησε

Μεθοδευμένη από τον πατέρα της 7χρονης Βαλεντίν ήταν η εξαφάνιση του παιδιού που προκάλεσε συναγερμό στις ελληνικές αρχές. Η αλήθεια αποκαλύφθηκε κατά τη διάρκεια πολύωρης ανάκρισης του πατέρα του κοριτσιού από έμπειρους αστυνομικούς της Ασφάλειας.

Οι αστυνομικοί υποψιάζονταν την αλήθεια και πίεσαν αφόρητα τον πατέρα, που κάποια στιγμή άρχισε να πέφτει σε αντιφάσεις. Μέχρι που «έσπασε» και ομολόγησε την αλήθεια. Δηλαδή παραδέχτηκε ότι μετέφερε με τη βοήθεια συγγενικού του προσώπου τη μεταφορά του παιδιού στη Γαλλία.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: