Για τις τουρκικές παρανομίες ενημέρωσε ο Βλάσης με τον Κυβερνήτη της Περιφέρειας του Νοτίου Σινά

Από την επίσκεψη του υφυπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας, Κώστα Βλάση στην Αίγυπτο. ΚΥΠΕ, Νίκος Κάτσικας




Την αντίθεση της Ελλάδας στην επεκτατική πολιτική της Τουρκίας, εξέφρασε ο Υφυπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας Κώστας Βλάσης, σε συνάντηση που είχε χθες με τον Κυβερνήτη της Περιφέρειας του Νοτίου Σινά, Χάλιντ Φούντα, μετά και την επίσκεψή του που ολοκληρώθηκε σήμερα, στην Αγία Αικατερίνη του Σινά, αλλά και τις συναντήσεις του στη Χώρα του Νείλου με τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας και τις Ελληνικές Κοινότητες Καΐρου και Αλεξανδρείας.

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών εξέφρασε την πλήρη αντίθεση της Ελλάδας στην τελευταία επιθετικότητα της Τουρκίας, μιλώντας τόσο στον κ. Χάλιντ Φούντα, όσο και σε δηλώσεις του σε αιγυπτιακά μέσα μαζικής ενημέρωσης που κάλυψαν την συνάντησή του με τον Κυβερνήτη και την επίσκεψή του στο Σινά και την Αγία Αικατερίνη. «Δεν έχουμε προβλήματα με τον λαό της Τουρκίας, αλλά είμαστε πλήρως αντίθετοι με όποιες επεκτατικές επιδιώξεις», είπε χαρακτηριστικά.

Και προσέθεσε, αναφορικά και με τη συνεργασία των τριών χωρών από κοινού με την Κύπρο: «Είναι πολύ σημαντικό ότι με τις τριμερείς Συνόδους Κορυφής, από κοινού με την Κύπρο, φέρνουμε πιο κοντά τους λαούς μας», επεσήμανε ο κ. Βλάσης.

Να σημειωθεί ότι και ο Κυβερνήτης του Νοτίου Σινά Χάλιντ Φούντα εξέφρασε την επιθυμία του να παίξει και η έδρα της περιοχής του, το κοσμοπολίτικο Σαρμ ελ Σέιχ, ακόμη πιο ενεργό ρόλο στη διοργάνωση νέων δράσεων που αφορούν το πρόγραμμα των Αιγυπτιωτών Ελλάδας και Κύπρου «ΝΟΣΤΟΣ – Επιστροφή στις Ρίζες».

Η συνάντηση έγινε παρουσία του Έλληνα Πρέσβη στην Αίγυπτο Νίκου Γαριλίδη και του Γενικού Προξένου της Ελλάδας στο Κάιρο Γιώργου Δασκαλόπουλου.

ΚΥΠΕ, Νίκος Κάτσικας
Σαρμ Ελ Σέιχ, Αίγυπτος

 

Στις Βρυξέλλες ο Δένδιας για το Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων: Συνάντηση με Ράμα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: