Φαρμακερή Ζωή κατά Γιάνη: Μπορώ εγώ να δημοσιοποιήσω τα πρακτικά του Eurogroup

File Photo: Η πρόεδρος του κόμματος Πλεύση Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου, στη συνάντηση εργασίας που πραγματοποίησε η Πλεύση Ελευθερίας και συνδεδεμένα κινήματα, με σύνθημα “πάρε την ευθύνη”. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ




Αγνωστο γιατί, αλλά του το έγραψε στα αγγλικά: Η Ζωή Κωνσταντοπούλου προκάλεσε τον Γ. Βαρουφάκη να δημοσιοποιήσει εκείνη τα ηχογραφημένα πρακτικά του Εurogroup.

«Πολύ «λίγο» και πολύ αργά. Οι ηχογραφήσεις αυτές θα έπρεπε να έχουν κατατεθεί το 2015. Αναρωτιέμαι γιατί δεν τις κατέθεσες σε μένα όταν ήμουν Πρόεδρος της Βουλής. Μήπως επειδή θα τις δημοσιοποιούσα; Μπορώ ακόμη (σσ: να τις δημοσιοποιήσω), αν θέλεις να το κάνει κάποιος άλλος στη θέση σου», έγραψε η Κωνσταντοπούλου στο Facebook προς τον πάλαι ποτέ συνοδοιπόρο της στον ΣΥΡΙΖΑ και αλήστου μνήμης πρώην Υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης θα δώσει στη δημοσιότητα όλες τις συνομιλίες

Μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου θα δώσει πρόσβαση σε όλους τους Έλληνες στις ηχογραφημένες συνομιλίες του Eurogroup, όπως ανακοίνωσε ο επικεφαλής του ΜέΡΑ 25 με ανάρτησή του στην ιστοσελίδα του.

«Η αντίδραση της κυβέρνησης, μέσω του Προέδρου της Βουλής, καταδεικνύει τον πανικό τους. Καθώς ψυχανεμίζονται ότι η αλήθεια για εκείνα τα Eurogroup ήταν η ακριβώς αντίθετη της προπαγάνδας τους, δεν αντέχουν ούτε οι ίδιοι να ακούσουν τί πραγματικά διαδραματίστηκε εκεί!», λέει ο Γιάνης Βαρουφάκης, αναφερόμενος στο ιστορικό της υπόθεσης, καθώς και στην άρνηση του προέδρου της Βουλής να δεχθεί το στικάκι με τις συνεδριάσεις του Eurogroup που του παρέδωσε την Παρασκευή 14/2.

Στη συνέχεια, υπογραμμίζει:

«Κανείς δεν δικαιούται να κρατήσει τη Βουλή και τους πολίτες στο σκοτάδι, το ΜέΡΑ25 αναλαμβάνει το έργο αυτό. Μέχρι το τέλος του Φεβρουαρίου θα έχουμε δώσει πρόσβαση σε όλες και όλους. Η αλήθεια είναι όχι μόνο επαναστατική, όπως λέγαμε κάποτε, αλλά και χρήσιμη – ιδίως για ένα λαό που υποφέρει από τραγικές αποφάσεις που λαμβάνονται για αυτόν, ερήμην του, στο βαθύ σκοτάδι»

Το τηλεφώνημα Παυλόπουλου στον Τσίπρα το βράδυ του δημοψηφίσματος: «Οχι» δεν σημαίνει Grexit, Αλέξη

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: