Εξώδικο της ΑΕΛ στον πρόεδρο της διοργανώτριας αρχής του πρωταθλήματος για την Ξάνθη

Από αγώνα της ΑΕΛ με τον Παναθηναϊκό. Φωτογραφία ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΝΤΟΜΑΛΗΣ
Η ΠΑΕ ΑΕΛ απέστειλε σήμερα (3/2) εξώδικο διαμαρτυρία στον πρόεδρο της διοργανώτριας αρχής του πρωταθλήματος, Μηνά Λυσάνδρου.

Η θεσσαλική ομάδα διαμαρτύρεται επειδή οι αγώνες της Ξάνθης εξακολουθούν να ορίζονται κανονικά από τη Super League, ενώ έχει ανακληθεί το πιστοποιητικό συμμετοχής της ακριτικής ΠΑΕ στη διοργάνωση.

Η εξώδικος διαμαρτυρία:

«… Όπως σας είναι γνωστό, η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού με πόρισμα – απόφαση – δεσμευτική εισήγησή της την 27/01/2020 ανακάλεσε το πιστοποιητικό συμμετοχής στο πρωτάθλημα της Super League της ΠΑΕ Ξάνθη από του χρόνου, κατά τον οποίο διεπράχθη η παράβασις, για την οποία κατηγορήθηκε η ΠΑΕ Ξάνθη, δηλαδή προ της ενάρξεως του τρέχοντος πρωταθλήματος.

Επειδή όσον αφορά την ΠΑΕ Ξάνθη, το πόρισμα – απόφαση – δεσμευτική εισήγηση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού δεν επιδέχεται ενδίκου μέσου και εκδίδεται κυριαρχικά από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, αφού μόνη αυτή είναι αρμόδια να εκδίδει το πιστοποιητικό συμμετοχής και μόνη αυτή είναι αρμόδια να το ανακαλεί.

Επειδή η απόφαση για την ΠΑΕ Ξάνθη δεν έχει καμία σχέση με το πόρισμα – απόφαση – δεσμευτική εισήγηση, η οποία αφορά στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ, όπου αυτό το πόρισμα – απόφαση – δεσμευτική εισήγηση παραδίδεται στον ποδοσφαιρικό Εισαγγελέα για να ασκήσει πειθαρχική δίωξη, αφού πρόκειται περί διοικητικής ποινής – κυρώσεως.

Επειδή η ΠΑΕ Ξάνθη η οποία αγωνίζεται από την αρχή του πρωταθλήματος, πλέον συμμετέχει στο πρωτάθλημα της Super League χωρίς να διαθέτει πιστοποιητικό συμμετοχής, το οποίο πλέον έχει ανακληθεί αμετάκλητα.

ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΕΘΑ εντονότατα, διότι δεν αντιλαμβανόμεθα βάσει ποιας νομοθεσίας και ποιων κανονισμών ορίζονται οι αγώνες της και επιφυλασσόμεθα παντός νομίμου δικαιώματός μας.

Αρμόδιος δικαστικός επιμελητής εντέλλεται να επιδώσει νόμιμα την παρούσα προς εκείνον, στον οποίο απευθύνεται, προς γνώση του και για τις νόμιμες συνέπειες, αντιγράφοντας ολόκληρο το κείμενο της παρούσης στην έκθεση επιδόσεώς του».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Συνάντηση με FIFA και UEFA για τους κυβερνητικούς χειρισμούς ζητά η ΕΠΟ

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal


Latest of HellasJournal