Έτοιμο για την Κρήτη το Oruc Reis, προκαλεί χωρίς ντροπή τουρκική εφημερίδα προσκείμενη στον Ερντογάν

File Photo: Το «Oruc Reis». Φωτογραφία via General Directorate Of Mineral Research And Explorations of Turkey




Με τίτλο «Έτοιμη η άδεια της Κρήτης», η τουρκική εφημερίδα «Γενί Σαφάκ» αποκαλύπτει σήμερα ότι η Άγκυρα έχει ετοιμάσει ήδη την άδεια προκειμένου το ερευνητικό πλοίο Oruc Reis (Ορούτς Ρέις) να κατευθυνθεί προς τα νοτιο-ανατολικά της Κρήτης.

Τα παραπάνω μετέδωσε η ανταποκρίτρια του OPEN στην Κωνσταντινούπολη, Μαρία Ζαχαράκη.

Σύμφωνα με τη φιλο-κυβερνητική εφημερίδα, στο πλαίσιο του μνημονίου Τουρκίας – Λιβύης, η πρώτη αποστολή του Ορούτς Ρέις θα είναι το τεμάχιο 15 κάτω από την Κρήτη, ένα τεμάχιο το οποίο βρίσκεται …”υπό ελληνική κατοχή”, όπως ισχυρίζεται το απαράδεκτο τουρκικό δημοσίευμα..

Όπως αναφέρει η έγκυρη συνάδελφος, αυτό βέβαια θα γίνει μόλις δημοσιοποιηθούν στα Ηνωμένα Εθνη οι ζώνες θαλάσσιας δικαιοδοσίας που συμφώνησαν Τουρκία και Λιβύη. Δηλαδή, και πάντα σύμφωνα με τη «Γενί Σαφάκ», οι έρευνες αλλά και οι γεωτρήσεις των Τουρκικών Πετρέλαιων στην περιοχή θα ξεκινήσουν εντός τους έτους.

Ο απαράδεκτος χάρτης που δημοσιεύει η τουρκική εφημερίδα.

«Η Τουρκία δηλώνει πλέον ανοιχτά την πρόθεσή της για έρευνες και γεωτρήσεις στα ανοιχτά της Κρήτης», σημειώνει η «Γενί Σαφάκ».

Ήδη η Ελλάδα από το 2011 εκμεταλλευόμενη την εσωτερική αναταραχή στη Λιβύη ανακοίνωσε «μονομερείς» σεισμικές έρευνες στο Ιόνιο Πέλαγος και νότια της Κρήτης, αναφέρει η «Γενί Σαφάκ».

Σημειώνει ότι: Το 2014 η Ελλάδα διακήρυξε ανοιχτό διαγωνισμό για την αδειοδότηση δύο τεμαχίων, του τεμαχίου 15 και 20 που βρίσκονται κάτω από την Κρήτη, ωστόσο, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της φιλο-κυβερνητικής εφημερίδας το μισό του τεμαχίου 15 είναι εντός της τουρκικής υφαλοκρηπίδας.

«Το ήμισυ του λεγόμενου τεμαχίου 15 της Ελλάδας, η οποία προσπαθεί να σφετεριστεί 39.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα από την ΑΟΖ της Λιβύης, βρίσκεται εντός τουρκικής υφαλοκρηπίδας. Μετά την ανακοίνωση των Ηνωμένων Εθνών, οι έρευνες στα ανατολικά της Κρήτης θα ξεκινήσουν πρώτα από το λεγόμενο τεμάχιο 15, το οποίο βρίσκεται υπό την κατοχή της Ελλάδας», υποστηρίζει το απαράδεκτο δημοσίευμα.

Τουρκικό UAV υποστηρίζουν ότι κατέρριψαν σε προάστιο της Τρίπολης οι δυνάμεις του Χαφτάρ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: