Εργάστηκε στο δρομολόγιο Λος Άντζελες-Σεούλ η αεροσυνοδός της Korean Air που επιβεβαιώθηκε πως έχει μολυνθεί

Η αεροσυνοδός της Korean Air που επιβεβαιώθηκε πως έχει μολυνθεί εργάστηκε στο δρομολόγιο Λος Άντζελες – Σεούλ. EPA, YONHAP SOUTH KOREA OUT




Η αεροσυνοδός της Korean Air που επαληθεύτηκε πως μολύνθηκε από τον κοροναϊό δούλεψε σε πτήσεις μεταξύ της Σεούλ και του Λος Άντζελες, σύμφωνα με δημοσιεύματα μέσων ενημέρωσης της Νότιας Κορέας.

Τα Κορεατικά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (KCDC) ανακοίνωσαν χθες Τετάρτη ότι το μέλος αυτό των πληρωμάτων καμπίνας της Korean Air είχε εργαστεί στην πτήση KE958 από το Ισραήλ προς την Ιντσόν τη 15η/16η Φεβρουαρίου. Ανάμεσα στους επιβάτες της πτήσης ήταν γκρουπ τουριστών από τη Νότια Κορέα μεταξύ των οποίων 31 άνθρωποι διαπιστώθηκε πως έχουν προσβληθεί από τον COVID-19.

Δεν έχει διευκρινιστεί επίσημα σε ποιες άλλες πτήσεις είχε εργαστεί η υπάλληλος του νοτιοκορεατικού αερομεταφορέα.

Σύμφωνα με το νοτιοκορεάτικο πρακτορείο ειδήσεων Yonhap και άλλα ΜΜΕ, η αεροσυνοδός εργάστηκε επίσης στις πτήσεις KE017 και KE012 προς και από το Λος Άντζελες των ΗΠΑ.

Περίπου τριάντα μέλη πληρωμάτων της Korean Air που βρίσκονταν στις ίδιες πτήσεις τέθηκαν σε καραντίνα για 14 ημέρες, σύμφωνα με δημοσιεύματα.

Η αεροπορική εταιρεία παρέπεμψε όλες τις ερωτήσεις για τα δρομολόγια στα οποία εργάστηκε η υπάλληλός της στα KCDC, περιοριζόμενη να διαβεβαιώσει πως «θα συνεχίσει να συνεργάζεται στενά με τις αρμόδιες αρχές για να εγγυηθεί την ασφάλεια όλων των επιβατών και των εργαζομένων» της.

Τα KCDC ανακοίνωσαν σήμερα ότι κατέγραψαν 334 νέα κρούσματα του κοροναϊού χθες Τετάρτη, εξέλιξη που αυξάνει το σύνολο των ασθενών σε 1.595. Δεν υπήρξαν νέοι θάνατοι πέραν των 12 που έχουν καταγραφεί.

Η Νότια Κορέα έχει μετατραπεί το τελευταίο διάστημα στη μεγαλύτερη εστία της επιδημίας πέραν της ηπειρωτικής Κίνας.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ διαβεβαίωσε τους Αμερικανούς κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε ότι ο κίνδυνος για τη χώρα είναι «πολύ χαμηλός» και πρόσθεσε πως δεν εξετάζει αυτή τη στιγμή την επιβολή ταξιδιωτικών απαγορεύσεων προς και από χώρες όπως είναι η Νότια Κορέα και η Ιταλία, χωρίς να αποκλείσει το ενδεχόμενο να το κάνει αν θεωρηθεί πως είναι απαραίτητο.

Η Delta Airlines ανακοίνωσε εξάλλου ότι προς το παρόν και μέχρι νεοτέρας, μειώνει τις πτήσεις της προς και από τη Νότια Κορέα περίπου κατά το ήμισυ ως την 30ή Απριλίου. Από τις 28 καθημερινές πτήσεις, η Ντέλτα θα εκτελεί πλέον 15.

334 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα στη Νότια Κορέα, το σύνολο των ασθενών ανέρχεται πλέον σε 1.595

Οι υγειονομικές αρχές της Νότιας Κορέας κατέγραψαν ακόμη 334 επιβεβαιωμένα κρούσματα του κοροναϊού το περασμένο εικοσιτετράωρο, εξέλιξη η οποία αυξάνει το σύνολο των ανθρώπων που έχουν προσβληθεί στην ασιατική χώρα σε 1.595, ανακοίνωσαν σήμερα τα Κορεατικά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (KCDC).

Ο αριθμός αυτός είναι ο υψηλότερος που έχει καταγραφεί μέσα σε μία ημέρα στη χώρα αφότου επαληθεύτηκε το πρώτο κρούσμα στη Νότια Κορέα, την 20ή Ιανουαρίου.

Από τα νέα κρούσματα, τα 307 εντοπίστηκαν στην πόλη Ντέγκου (νοτιοανατολικά), όπου έχει την έδρα της μια χριστιανική αίρεση η οποία βρίσκεται στο επίκεντρο της εξάπλωσης του COVID-19, σύμφωνα με τα KCDC.

Δεν καταγράφηκε πάντως κανείς νέος θάνατος, σύμφωνα με τα Κέντρα. Ο απολογισμός των νεκρών της επιδημίας παρέμεινε έτσι στους 12.
Στο μεταξύ, οι ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ και της Νότιας Κορέας αποφάσισαν να αναβάλλουν όλα τα κοινά γυμνάσια «μέχρι νεοτέρας διαταγής», ανακοινώθηκε από τα επιτελεία των δύο χωρών.

Πληροφορίες από Reuters μέσω του ΑΠΕ-ΜΠΕ
Σεούλ, Korea Republic

Συναγερμός στις ΗΠΑ: Ο Πενς αναλαμβάνει τον συντονισμό της αντίδρασης στην επιδημία, ανακοίνωσε ο Τραμπ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: