Επτά νεκροί από τις ισραηλινές επιδρομές στη Δαμασκό σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο

File Photo: Tο Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανέφερε πως μεταξύ των θυμάτων είναι τρεις στρατιώτες των συριακών ενόπλων δυνάμεων, καθώς και τέσσερα μέλη των Φρουρών της Επανάστασης, του ιδεολογικού στρατού του Ιράν. EPA / ATEF SAFADI




Τουλάχιστον επτά μαχητές, Σύροι και Ιρανοί, σκοτώθηκαν στη Συρία, κοντά στη Δαμασκό, σε νυχτερινές αεροπορικές επιδρομές που αποδόθηκαν στο Ισραήλ, ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Μεταξύ των θυμάτων είναι τρεις στρατιώτες των συριακών ενόπλων δυνάμεων, καθώς και τέσσερα μέλη των Φρουρών της Επανάστασης, του ιδεολογικού στρατού του Ιράν, διευκρίνισε το Παρατηρητήριο, επισημαίνοντας ότι οι επιδρομές έπληξαν “τμήμα του αεροδρομίου της Δαμασκού”.
Νωρίτερα συριακό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SANA μετέδωσε ότι συστοιχίες των συστημάτων αντιαεροπορικής άμυνας των κυβερνητικών δυνάμεων της Συρίας αναχαίτισαν σήμερα πάνω από τη Δαμασκό πολλούς πυραύλους οι οποίοι εκτοξεύθηκαν από τον εναέριο χώρο του τμήματος των Υψιπέδων του Γκολάν που κατέχει το Ισραήλ.

Η επίθεση εξαπολύθηκε περί τις 23:45 [τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας], σύμφωνα με πηγή προσκείμενη στις συριακές ένοπλες δυνάμεις που επικαλέστηκε το πρακτορείο. Ανταποκριτής του AFP επιβεβαίωσε την πληροφορία αυτή, μεταδίδοντας ότι άκουσε πολλές ισχυρές εκρήξεις εκείνη την ώρα.

Το Παρατηρητήριο ανέφερε πως επρόκειτο για επίθεση της Πολεμικής Αεροπορίας του Ισραήλ, πληροφορία που δεν επιβεβαίωσε — κατά την πάγια πολιτική του — το ισραηλινό επιτελείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες από AFP μέσω του ΑΠΕ-ΜΠΕ / Ε.Μ.
Δαμασκός, Συρία

Αναχαιτίστηκαν πύραυλοι που εκτοξεύθηκαν από τον εναέριο χώρο πάνω από το τμήμα του Γκολάν

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: