Επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα θα ζητήσει ο Μπακογιάννης: Διεργασίες για το Γηροκομείο Αθηνών

File photo: Τα γλυπτά του Παρθενώνα.




Επιστολή στη βρετανική κυβέρνηση για την επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα, θα στείλει ο Δήμος Αθηναίων.

Το Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας θα αποστείλει επιστολή στη βρετανική κυβέρνηση και στο βρετανικό μουσείο, με την οποία θα ζητείται η επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα. Ο δήμαρχος, Κώστας Μπακογιάννης, στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που είναι σε εξέλιξη, αποδέχθηκε σχετική πρόταση του επικεφαλής της παράταξης «Αθήνα και πάλι Αθήνα», του Γιώργου Βουλγαράκη. Το κείμενο της σχετικής επιστολής θα εγκριθεί στην επόμενη συνεδρίαση.

Αναφερόμενος στην πλατεία Ομονοίας, ο κ. Μπακογιάννης έκανε λόγο για «ένα σπουδαίο έργο» που ολοκληρώνεται σε χρόνο-ρεκόρ και χωρίς κόστος για τον Δήμο, όπως υπογράμμισε. Ο δήμαρχος ευχαρίστησε τους δωρητές, υπογραμμίζοντας ότι η «φιλοσοφία» της δημοτικής αρχής είναι να κινητοποιήσει δυνάμεις που μπορούν να προσφέρουν τέτοια έργα στην πόλη των Αθηνών.

Επίσης, ο κ. Μπακογιάννης αποδέχθηκε το αίτημα της παράταξης «Ανοιχτή Πόλη», να διεξαχθεί συζήτηση για το Γηροκομείο Αθηνών, στην αμέσως επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Για το Γηροκομείο Αθηνών η «Ανοιχτή Πόλη»,πρότεινε μεταξύ άλλων, τον ορισμό μεταβατικής διοίκησης, με επικεφαλής τον δήμαρχο Αθηναίων και συμμετοχή αντιπροσωπείας δημοτικών συμβούλων, η οποία θα προχωρήσει στις αρχαιρεσίες εκλογής αιρετής διοίκησης.

Ο δήμαρχος Αθηναίων ανέφερε ακόμη, ότι προχωρά το master plan για την ενοποίηση του χώρου Αρχαιολογικού Μουσείου-Ακροπόλ-Πολυτεχνείου, στην Πατησίων, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του επικεφαλής της παράταξης « Αθήνα για την Ελλάδα», Γιώργου Καραμπελιά.

Με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

Ενημέρωση της ελληνικής πρεσβείας στην Ιταλία για επιστροφή μαθητών, ταξιδιωτών λόγω κορωναϊού

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: