Επαναπατρίζεται σε 2 εβδομάδες από Γαλλία Ελληνας της Ουχάν: «Δεν αγγίζουμε τίποτα» λένε οι εγκλωβισμένοι

File Photo: τα αποθέματα σε μάσκες έχουν αρχίσει να εξαντλούνται, αναφέρει ο Ελληνας μηχανικός Απ. Ζαούτσος που παραμένει «εγκλωβισμένος» στην Ουχάν. EPA/ROLEX DELA PENA




Δυο εβδομάδες θα παραμείνει στη Γαλλία ο Έλληνας που επαναπατρίστηκε από την Ουχάν μαζί με άλλους 250 Ευρωπαίους.

Ο Αλεξ Ζαχάρ μεταφέρθηκε από την Ουχάν στην Γαλλία μαζί με την 8 μηνών έγκυο, σύζυγο του.

«Είμαι ο Έλληνας που ήρθε από το Γουχάν στην Γαλλία. Κάθομαι στο αεροπλάνο, φοράω μία μάσκα και είναι οι γιατροί γύρω μου και έχει πολύ φασαρία. Θα με κρατήσουν εδώ για 14 ημέρες πριν μπορέσω να ταξιδέψω αλλά όταν μπορέσω να φύγω το σχέδιο μου είναι να έρθω στην Αθήνα αλλά δεν θα με αφήσουν να φύγω για 2 εβδομάδες. Δεν έχω κανένα σύμπτωμα», είπε ο Ζαχάρ μιλώντας στον Σκάι.

Και συνέχισε: «Κανένα σύμπτωμα) αλλά θα μας κρατήσουν ούτως ή άλλως καραντίνα. Καλύτερα είναι αυτό από το να μέναμε στο Γουχάν. Η γυναίκα μου είναι εδώ μαζί μου. Είναι 8 μηνών έγκυος. Δεν μπορούσαμε να καθίσουμε παραπάνω. Αυτό που σκέφτομαι είναι ότι αν δεν είχαμε αυτούς τους ανθρώπους, τους Έλληνες (διπλωμάτες) να με βοηθήσουν εγώ ακόμα εκεί θα ήμουν με τη γυναίκα μου που όπως σας είπα είναι 8 μηνών έγκυος και ήταν πολύ επικίνδυνη η κατάσταση. Έπρεπε να φύγουμε γρήγορα.

Την ίδια στιγμή, εικόνες αποκάλυψης λόγω του κορωναϊού επικρατούν στην πόλη Ουχάν από όπου ξεκίνησε η επιδημία.

Μιλώντας στον Σκάι, ο εγκλωβισμένος Έλληνας μηχανικός Απόστολος Ζαούτσος δήλωσε ότι μόνο το κεντρικό σούπερ μάρκετ λειτουργεί πια στην περιοχή, καθώς έχουν κλείσει τα πάντα.

Όπως τόνισε, «η πιο αισιόδοξη εκτίμηση (των αρχών) για την επαναφορά στην κανονικότητα είναι τέλη Μαρτίου. Όσο πάει ο κόσμος ανησυχεί περισσότερο, μεγαλώνουν τα νούμερα κι επειδή την άλλη εβδομάδα θα ανοίξουν οι εταιρείες και γενικά θα αρχίσει η ζωή να κινείται, και δεν ξέρουμε τι μέγεθος θα πάρει η εξάπλωση. Δώσανε μια εβδομάδα παράταση στις διακοπές… Θα δούμε» είπε.

«Είναι παρά πολύ πιεστικά τα πράγματα, ακόμα και τα κουμπιά του ανελκυστήρα τα πατάμε με τον αναπτήρα» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Ζαούτσος. «Έρχεται η αστυνομία και παίρνει οποίον έχει πυρετό… Μια κοπέλα που δε δήχθηκε να μετρηθεί ήρθε η αστυνομία» σημείωσε.

«Δεν υπάρχουν μάσκες. Κάποιος Έλληνας από Σαγκάη πούλησε γύρω στα 1.000 κομμάτια δικά του και λίγο ακριβά. Εμείς τη βρήκαμε 2,5 ευρώ τη μία, μιας χρήσεως» δήλωσε.

«Η εταιρεία μου δεν έχει ανακοινώσει ότι μπορούμε να φύγουμε οπότε πρέπει να μείνω εδώ» πρόσθεσε. Ο Έλληνας μηχανικός δηλώνει ότι γνωρίζει έναν ακόμη Έλληνα που μένει στη Γουχάν, αλλά επειδή η περιοχή είναι μεγάλη πιθανόν να υπάρχουν κι άλλοι.

Με πληροφορίες από ΣΚΑΙ

Χωρίς συμπτώματα φτάνουν στην Ευρώπη από Κίνα τρεις στους τέσσερις ασθενείς με τον κορονοϊό

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: