Εμεινε με τους δεινόσαυρους: Λουκέτο στην φαραωνική Ankapark, την Ντίσνεϋλαντ του Ερντογάν

Από τα εγκαίνια του Ankarapark.




Ένα από τα πλέον φαραωνικά έργα, εν προκειμένω ψυχαγωγίας, του Ερντογάν βρίσκεται ένα βήμα πριν από το οριστικό λουκέτο.

Το Ankapark, η κατασκευή του οποίου κόστισε περίπου 750 εκατομμύρια δολάρια, κατέβασε ρολά, σύμφωνα με την εφημερίδα Sözcü.

Πάνω από 100 εργαζόμενοι απελύθησαν και στις εισόδους του πάρκου που ο Ερντογάν φιλοδοξούσε να αποτελέσει την τουρκική Ντίσνεϋλαντ, έχουν μπει κάγκελα αποτροπής της πρόσβασης.

Ο Ερντογάν άνοιξε το γιγαντιαίο Ankapark – το οποίο περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ένα τεράστιο τραινάκι (rollercoaster) καθώς και ομοιώματα γιγάντιων δεινόσαυρων- λίγο πριν από τις δημοτικές εκλογές της 31ης Μαρτίου.

Η όλη εγκατάσταση εκτείνεται σε επιφάνεια 1.3 εκατομμυρίων τετραγωνικών μέτρων  και υποτίθεται ότι θα φιλοξενούσε 5 εκατομμύρια επισκεπτών, ντόπιων και ξένων, μόνο μέσα στον πρώτο χρόνο λειτουργίας του, σύμφωνα με όσα είχε πει ο ίδιος ο Ερντογάν κατά τα εγκαίνιά του.

Αναλόγως αισιόδοξος ήταν και ο πρώην δήμαρχος της πόλης Melih GökCek, (πρόσφατα απολυθείς από τον Ερντογάν) ο οποίος δήλωνε ότι το Ankarapark θα έμπαινε στο βιβλίο Γκίνες, ξεπερνώντας σε επισκεψιμότητα την Ντίσνεϋλαντ.

Tο πάρκο είχε αρχίζει να χρησιμεύει ακόμη και ως… αποθήκη του Ερντογάν. Eτσι αποθηκεύθηκε εκεί ακόμη και ένας τυραννόσαυρος -σε πραγματικές διαστάσεις- που ο Gökcek είχε την φαεινή έμπνευση να τοποθετήσει σε μια νησίδα κοντά στην πανάκριβη προεδρική κατοικία του Ερντογάν.

Στις… ατυχίες πρέπει να προστεθεί και το χαλασμένο rollercoaster του πάρκου που λίγο μετά τα εγκαίνια ανάγκασε τους επιβάτες να κατέβουν έντρομοι από ύψος αρκετών μέτρων.

Η εταιρία τέλος που «έτρεχε» το πάρκο, έναντι 26,4 εκατομμυρίων λιρών αντιμετώπισε σοβαρά οικονομικά προβλήματα, σύμφωνα με την Sözcü.

Με πληροφορίες από Sözcü, Ahval

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: