Εκτάκτως σε Έβρο & νησιά βορείου Αιγαίου ο Α’ ΓΕΕΘΑ: Απλώνεται δίχτυ αποτροπής στα σύνορα

Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Φλώρος σε φωτογραφία αρχείου ως Διοικητής της 1ης Στρατιάς και επικεφαλής των Ελληνικών Δυνάμεων που έλαβαν μέρος στην άσκηση CPX MILEX-19. Πηγή: ΓΕΕΘΑ




Ρεπορτάζ Hellas Journal, Γ.Σ.

Στον Έβρο μεταβαίνει ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντινος Φλώρος και σύμφωνα με πληροφορίες θα μεταβεί και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Από τη νύχτα, όταν η Τουρκία μέσω αξιωματούχων δήλωσαν αρχικά ότι “σπάει η συμφωνία με την ΕΕ” και στη συνέχεια ανασκευασαν τις δηλώσεις αυτές σημειώνοντας ότι “δεν μπορούν πλέον να συγκρατήσουν τις μεταναστευτικές ροές”, στο Ελληνικό Επιτελείο σήμανε συναγερμός.

Έγιναν αλλεπάλληλες συσκέψεις από τη νύχτα με τους ανώτατους να λαμβάνουν ήδη τις πρώτες αποφάσεις για κινήσεις που αφορούν το μεταναστευτικό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι περίπολοι στον Έβρο αυξάνονται από τις υπάρχουσες δυνάμεις που βρίσκονται στην περιοχή.

Ανάλογες θα είναι οι κινήσεις και στα νησιά, με τα πλοία του πολεμικού Ναυτικού να συνδράμουν τις προσπάθειες που γίνονται 365 ημέρες από το λιμενικό.

Και τα Μη επανδρωμένα που διαθέτουν οι ένοπλες Δυνάμεις θα πετούν κι αυτά ώστε να μεταδίδουν εικόνα σε πραγματικό χρόνο.

Τα ελικόπτερα που ήδη βρίσκονται στον Έβρο, σε Λέσβο, Χίο, Σάμο θα πετούν επιπλέον πτήσεις.

Σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές στο χερσαίο τμήμα των συνόρων στον Έβρο ήδη υπάρχει συγκεκριμένο πλήθος μεταναστών που δεν έχουν περάσει τα σύνορα ενώ από την ελληνική πλευρά επί τόπου υπάρχει ισχυρή αστυνομική δύναμη.

Σε Λέσβο, Χίο και Σάμο Πλακιωτάκης και ο αρχηγός του Λιμενικού Σώματος

Τρία νησιά του ανατολικού Αιγαίου επισκέπτεται από σήμερα εκτάκτως ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης, συνοδευόμενος από τον αρχηγό του Λιμενικού Σώματος Ελληνικής Ακτοφυλακής αντιναύαρχο Θεόδωρο Κλιάρη.

Ο υπουργός θα επισκεφθεί αρχικά τη Μυτιλήνη και στη συνέχεια θα μεταβεί με πλοίο ανοιχτής θαλάσσης σε Χίο και Σάμο.

Και στα τρία νησιά ο υπουργός θα επιθεωρήσει τις τοπικές λιμενικές αρχές, ενώ θα έχει συνάντηση με τα στελέχη του λιμενικού σώματος για το θέμα του προσφυγικού και την καλύτερη αντιμετώπιση των μεταναστευτικών ροών. Ήδη με εντολή του υπουργού Ναυτιλίας οι λιμενικές αρχές και των τριών αυτών νησιών ενισχύονται από σήμερα.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: