Εκρηκτική κατάσταση σε Χίο και Λέσβο: “Πόλεμος” με τα ΜΑΤ, τραυματισμοί, προσαγωγές και φωτιές [video]

Συνεχείς συγκρούσεις με τα ΜΑΤ από κατοίκους που συγκεντρώθηκαν στην περιοχή “Διαβολόρεμα” όπου σημειώνονται και τα πιο σοβαρά επεισόδια. Photo: Lesvosnews.gr




Εξαιρετικά εκρηκτική είναι από το πρωί η κατάσταση στη Μυτιλήνη αλλά και στη Χίο λόγωτων συγκεντρώσεων διαμαρτυρίας για την κατασκευή κλειστών δομών φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών καθώς και κατά της παρουσίας των ΜΑΤ στα νησιά.

Όπως μεταδίδουν τα τοπικά μέσα, πέραν των μεγάλων συγκεντρώσεων στο κέντρο της Μυτιλήνης και της Χίου, επεισόδια σημειώνονται στον ευρύτερο χώρο των επιταγμένων εκτάσεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του nealesvou.gr εκτός ελέγχου ήταν μέχρι το απόγευμα η κατάσταση στη θέση Καράβας, με συγκρούσεις συγκεντρωμένων με τα ΜΑΤ τα οποία έκαναν χρήση χημικών.

Στο «Διαβολόρεμα» βρίσκονταν πάνω από 1500 κάτοικοι του νησιού οι οποίοι παρά τις συνεχείς ρίψεις χημικών αντιστέκονταν και μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες στις 14:00 οι δυνάμεις της Αστυνομίας υποχωρούσαν προς Λάμπου Μύλοι και τους ακολoυθούσαν εξοργισμένοι πολίτες.

Ανακοίνωση της αστυνομίας αναφέρει ότι υπάρχουν 43 τραυματίες αστυνομικοί και 10 πολίτες.

Λίγο πριν τις 6 το απόγευμα, αποχώρησαν από την περιοχή Διαβολόρεμα οι δυνάμεις της Αστυνομίας και οι δυνάμεις από την περιοχή της Καράβας.

Οι αστυνομικές δυνάμεις κατευθύνονταν στην πόλη της Μυτιλήνης όταν  δέχθηκαν επίθεση διαδηλωτών οι οποίοι τους υποχρέωσαν να μπουν σε στρατόπεδο της περιοχής Παγανή, όπου και παρέμειναν αποκλεισμένοι.

Φωτιά στον Καράβα Μυτιλήνης
Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύει η τοπική ιστοσελίδα stonisi.gr επικαλούμενη αυτόπτες μάρτυρες που βρίσκονταν στην περιοχή της Καράβας φωτιά ξέσπασε σε δασική έκταση που βρίσκεται κοντά στο δρόμο. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες οι εστίες φωτιάς ήταν τρεις με την Πυροσβεστική να έχει επικεντρωθεί στην πρώτη που είναι και η μεγαλύτερη.

Έφοδος εναντίον ξενοδοχείου των ΜΑΤ στη Χίο

Eφοδο σε ένα από τα ξενοδοχεία όπου διαμένουν οι άνδρες των ΜΑΤ πραγματοποίησαν κάτοικοι της Χίου, πετώντας πέτρες και άλλα αντικείμενα και προκαλώντας φθορές στο ξενοδοχείο. Τα ΜΑΤ έκαναν χρήση χημικών. Συνολικά τραυματίστηκαν οκτώ αστυνομικοί.

Σε βίντεο που δημοσιεύει η ιστοσελίδα «Αλήθεια Χίου» φαίνονται κάτοικοι να μπαίνουν στο δωμάτιο ξενοδοχείου και να ξυλοκοπούν άνδρα των ΜΑΤ.

Mέχρι το απόγευμα είχε γίνει μια  σύλληψη και 11 προσαγωγές  από την Αστυνομία της Χίου, μετά την εισβολή στο ξενοδοχείο.

Όπως έγινε γνωστό από την ΕΛΑΣ συλληφθείς είναι ένας 27χρονος, που φέρεται ότι είχε ενεργή συμμετοχή στην επίθεση εναντίον των αστυνομικών, ενώ έχει ταυτοποιηθεί ένα ακόμα άτομο και αναζητείται.

 

 

Η απάντηση θα δοθεί στους δρόμους, διαμηνύουν οι κάτοικοι των νησιών του Βορείου Αιγαίου [videos, photo gallery]

 

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: